Mersin Büyükşehir’den tekstil kumbaraları

• 30 Mayıs 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 300 noktaya kullanılmış tekstil kumbarası yerleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki kıyafet kutularını yeniliyor. Yapımı tamamlanan 300 yeni kullanılmış tekstil kumbarasını kentin farklı noktalarına yerleştiriyor. “Paylaşmak Kumaşımızda Var” sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tekstil kumbarasına atılan kıyafetlerin kullanılabilir olanlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor, kullanılamayacak durumda olanların da geri dönüşüme gönderiyor. Projeyle yılda yaklaşık 10.000 aileye kullanılmamış, 6.000 aileye de yenilenmesi kolay tekstil ürünü ulaştırılabilecek. Geri dönüşümden elde edilen kazanç Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde ihtiyaç sahibi aileler için farklı projelerde kullanılacak.