Seyhan Belediyesi çiftçilere destek olmaya devam ediyor

• 30 Mayıs 2022

Katma değeri yüksek alternatif ürün üretimini teşvik eden çalışmalarıyla dikkat çeken Seyhan Belediyesi, çiftçilere desteğini sürdürüyor. Dünya Çiftçiler Günü’nde 10.000 fide ve fidan, belediyenin ürettiği kompost çiftçilere ücretsiz dağıtıldı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün programı kapsamında küçük ölçekli sebze ve alternatif meyve üretimini teşvik etmek amacıyla kırsal mahallelerde çiftçilere bugüne dek 100.000 fide ve 25.000 fidan ücretsiz dağıtıldı. Mahalle sakinlerinin sorunlarını da dinleyen Başkan Akif Kemal Akay, kırsal kalkınmanın ve üretimin önemini vurguladı. Başkan Akay, “Çiftçi üretirse, ürettiğinden kazanırsa, Adana da, Türkiye de kazanır. Bu inançla çiftçileri desteklemeye devam ediyoruz. Daha yaşanabilir bir kent ve ülke için birlikte çalışacağız, üreteceğiz ve kazanacağız,” dedi.