"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tepe: “Heyecanımızı kaybetmeden çalışacağız”

  • 30 Mayıs 2022
Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ULAŞ TEPE
: Altyapı, ulaşım ve imar çalışmaları yaptık. İlçemiz 260 kilometrelik yol ağında görev ve sorumluluk alanımız dahilinde 15.5 kilometrelik bölümde ulaşım sorununu çözdük. Gülistan Mahallesi Eminoğlu Caddesi, Mustafalı Mahallesi Kadılı Sokak yolu bu çalışmaların en önemlileri. 2021 yılındaki yol ihalesi belediyemizin tarihindeki en büyük ihaleydi. 13 mahallenin ulaşım sorunlarını biliyoruz, bu sorunları çözecek çalışmalar yapıyoruz. Parke çalışmaları yürütüyoruz. Kırsal bağlantı yollarını çakıllama çalışmalarıyla güçlendirdik. Yeni yollar açarak yatırımları ilçemize çektik. Turnasuyu Mahallesi bu süreçte yatırım cenneti oldu. İmar uygulamasında devrim yaptık. Gülistan Mahallesi’nde üç etapta 600 dönüm, Ürümbey Mahallesi’nde yaklaşık 100 dönüm alanda uygulama çalışması gerçekleştirdik. İlçe tarihinde bugüne kadar yapılan çalışmalardan daha fazlasını sadece üç yıllık süreçte tamamladık. Gülyalı’nın geleceğinin önünü açtık.

Yerel yönetimlere ilişkin algı değişiyor Özellikle pandemi süreciyle birlikte vatandaşların beklentileri farklılaşmaya başladı. Vatandaşlar her an onların yanında olduğunuzu bilmek istiyor. Bu kapsamda ilk olarak evlilik işlemlerinden alınan ücreti kaldırdık. İhtiyaç sahibi gelin adaylarına ücretsiz gelinlik temin ediyoruz. Engelli vatandaşların ailelerine elektrikli hasta yatağı ve tekerlekli sandalye veriyoruz. Hasta bezi desteği vermeye başladık. Yeni doğum yapan kadınların ve bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için destek paketi uygulamamızı hayata geçirdik. Askere gidecek gençlere asker çantası vermeye başladık.
Özel günler Gülyalı’da daha anlamlı hâle geldi. “Engelliler Günü”, “Muhtarlar Günü”, “Öğretmenler Günü”, yılbaşı, “Sevgililer Günü”, “Dünya Kadınlar Günü” gibi özel günlerde toplumun farklı kesimleri için etkinlikler düzenliyoruz. Tarımsal üretimi destekledik, üreticilere 50.000 fideyi ücretsiz dağıttık. Halk Eğitim Merkezi’ndeki kurslara katılan kadınlara malzeme desteği veriyoruz. Kadınların ürettiği ürünlere alım garantisi veriyoruz. Eğitime yönelik çalışmalarımızı Türkiye’de yerel yönetimlerde örnek olacak bir noktaya taşıdık. Akademi-yerel yönetim işbirliğini geliştirmek ve çalışmalar yürütmek amacıyla ilçemizde yapılan yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarına bilimsel araştırma desteği sağlıyoruz. Yüksek lisans öğrencilerine 5.000 TL, doktora öğrencilerine 10.000 TL destek veriyoruz.
İlçemize büyük ve donanımlı çocuk parkları kazandırdık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle açtığımız parklardan birine hain bir saldırıda yaşamını yitiren Ceren Özdemir’in adını verdik, parkı Ordu Üniversitesi’ne çok yakın bir noktada hizmete sunduk. Diğer parkı da vefa borcumuzun olduğu sağlık çalışanlarının adına “Sağlık Parkı” olarak hizmete açtık.
İşlenmiş fındığın ve diğer yöresel ürünlerin satışını artırmak için Yöresel Ürünler Pazarı’nı hayata geçirdik. Pazarda iki dükkânı kadınlara ücretsiz tahsis ettik. En önemli projemiz: Turnasuyu Yaşam Vadisi Projesi. Projenin birinci etabını hizmete açmak için gün sayıyoruz. Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, piknik alanlarıyla, çocuk oyun gruplarıyla, işletmesiyle sadece ilçeye değil, bölgeye hizmet edecek yeni bir yaşam alanı oluşturacağız.
Kültür-sanat faaliyetlerini hizmetlerimizin vazgeçilmezi olarak görüyoruz. Millî bayramları coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan’da çocuk şenlikleri düzenliyoruz. Ünlü sanatçılar ilçemizde konserler veriyor. Tiyatro gösterimlerine ve yerel tiyatroyu destekleyecek çalışmalara önem veriyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ULAŞ TEPE
: Heyecanımızı kaybetmeden çalışacağız, projelerimizi tamamlayacağız, ilçemizin yapısal sorunlarını çözeceğiz. Partimizin “Derman Belediyeciliği” anlayışını “Yüz Güldüren Belediye” sloganımızla bütünleştirerek çalışmaya ve hizmet üretmeye devam ediyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ULAŞ TEPE:
CHP’li diğer belediyelerimizin maruz kaldığı siyasi engellemelerle biz de karşılaşıyoruz. Her hizmet kolunda, yatırım aşamasında, çözüm bulmaya çalıştığımız sorunlarda önümüze engeller çıkarılıyor. Turnasuyu Yaşam Vadisi Projesi’nin kapalı alan ihtiyacını karşılayacak eski gümrük sahası hazine arazisi. Yıllardır atıl vaziyette duran, çürümeye terk edilen bu alan için girişimde bulunduk. Alan, Altınordu Belediyesi’ne tahsis edildi. “Farklı bir projeyle bölgeye hizmet edecek,” yanıtı aldık. Aradan iki yıldan uzun bir zaman geçti. Tek bir çivi dahi çakılmadı. Yatırımlar için maliyetler arttı. İki yıl önce yaptığınız bir işi bugün iki katı maliyetle yapamıyorsunuz. O alan elimizden alınmasaydı, projeyi tamamlamıştık. 36 yıldır belediyemizin mülkiyetindeki Gülyalı Balıkçı Barınağı da Cumhurbaşkanlığı kararıyla elimizden alındı, başka bir kuruma devredildi. Daha modern bir görünüme kavuşturup turizme kazandıracağımız limanı elimizden aldılar ve yatırımımızı engellediler. “Ben yapmam, size de yaptırmam” anlayışıyla Gülyalı’nın geleceğini çalıyorlar. Ama biz, Gülyalı’nın sorunlarını çözüme kavuşturabilmek için mesai kavramı gözetmeksizin gece-gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.


Önerilen Haberler