Topaloğlu: “Kamu kaynaklarını verimli kullanacağız”

• 30 Mayıs 2022
Antalya Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
NECATİ TOPALOĞLU:
10.560 metre uzunluğunda yeni imar yolları açtık, diğer ilgili kurumların altyapı çalışmalarını tamamlayabilmesi için imar yollarını hazır hâle getirdik. 8.487 metrelik yağmur suyu ve drenaj hattı çalışmalarını tamamladık. Köy ve yayla yollarını onardık. 19 okulda bakım, onarım, yenileme, tadilat, iç-dış cephe boyama ve çevre düzenleme çalışmaları yaptık. Üniversiteye hazırlanan 470 öğrenciye dershane hizmeti sunduk, 572 üniversite öğrencisine burs imkânı sağladık. 3.100 öğrenciye okul servisi hizmeti verdik, 13.000 öğrenciye kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Belediyemiz bünyesindeki Beton Blok Parke Taşı Üretim Tesisi’yle Beton Santrali’nde üretilen malzemelerle 64.102 metrekare kaldırım, 131.136 metrekare yol parke taşı döşemesiyle 34.244 metrekare BSK asfalt kaplama ve 81.878 metrekare sathi asfalt kaplama yol yaptık. 50 metre menfez köprü geçidi ve 1.100 metre dere istinat duvarı çalışmaları gerçekleştirdik. Arslanbucak Mahallesi’ne 120 öğrenci kapasiteli gündüz bakımevi/kreş, Kemer Merkez Mahallesi Akdeniz Caddesi’ne Sanat Merkezi yaptık. Merkez Mahallesi Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda belediyemize ait kafeteryayı, giyinme-soyunma ve duş alma kabinlerini, 300 kişilik şezlongu yerli/yabancı turistlerin hizmetine açtık. Kuzdere Mahallesi’nde 3.000 metrekarelik alana kapalı pazaryeri ve destek ünitesi yaptık. Arslanbucak Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde 2.800 metrekarelik alanda kapalı pazaryerini ve destek ünitesini tamamladık. Çamyuva Mahallesi’nde kapalı pazaryeri ve destek ünitesi yapmaya başladık. Arslanbucak Mahallesi 245 ada 01 parsel üzerindeki sosyal tesisi tamamladık, hizmete sunduk. Tesiste kafeterya, oyun ve spor alanları, yüzme havuzu yer alıyor. Merkez Mahallesi’nde Kıldıl Çeşme Halk Plajı’yla piknik alanını halkın kullanıma açtık. Merkez Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’nı düzenledik. Merkez Mahallesi Ahmet Erkal Spor Tesisi’ndeki 12 derslikli Destek Eğitim Kurs Merkezi’ni öğrencilerin hizmetine sunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
NECATİ TOPALOĞLU:
Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmayı, kesinleşmiş imar planları dahilinde açılması gereken imar yollarının altyapı çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Eğitim, kültür-sanat, spor etkinlikleri için modern tesisler yapmayı planlıyoruz. En önemli turizm ilçelerinden biriyiz. Bu nedenle yerli/yabancı turistlerin konforunu sağlamaya, ilçemizi modernleştirmeye yönelik çalışmalarla turizmi daha da geliştirmeye çalışıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
NECATİ TOPALOĞLU
: Herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadık.