Tuncay: “Beldemizi geliştirmek için çalışıyoruz”

• 30 Mayıs 2022
Yeşilgölçük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
RAMAZAN TUNCAY:
Eski açık pazaryerini düzenledik. Tarım Kredi Kooperatifi’nin 1.518 metrekarelik arsasıyla birlikte lojman, bina, depo satın aldık. Çarşı merkezindeki orta refüjü ışıklandırdık, WC’yi yeniledik. İSKİ’den temin ettiğimiz kanal açma aracıyla kanalizasyon şebekesinin tıkanan bölümlerini açtık. 50 tane büyük, 30 tane küçük çöp bidonu, 30 tane bank aldık, gerekli yerlere yerleştirdik. Eski açık pazaryerine, Niğde yolunun sağ tarafına ve Yeni Mahalle’de cami yakınına dikmek üzere ağaçlar aldık. Atık Su Arıtma Tesisi’ni tamamladık. Kanalizasyon açma aracıyla silindir aracı aldık. Cumhuriyet Mahallesi Göl Sokağı’na parke döşedik. Yeni Mahalle Eski Yol Caddesi’yle Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallesi’nin sol tarafını düzenledik, parke döşedik. Yeni Mahalle mezarlığını, sağlık ocağının önünü düzenledik. Düzenlenen yollara ağaç diktik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
RAMAZAN TUNCAY:
Mesire alanı ve yeni parklar yapacağız. Yeşil alanları artıracağız. Mezarlıkları düzenleyeceğiz ve ağaçlandıracağız. İmar yollarına kilitli parke taşı döşeyeceğiz, asfaltlama çalışmaları yapacağız. Büyük merdivenli itfaiye aracı, paletli iş makinesi alacağız. Bir kısmı kapalı olmak üzere yeni pazaryeri yapacağız, sanayi dükkânları açacağız. Futbol sahası ve halı saha inşa edeceğiz. Spor kompleksi yapacağız. Beldemize düğün salonu kazandıracağız. Mobese sistemi kuracağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
RAMAZAN TUNCAY:
Çoğu zaman siyasi açıdan zorlanıyoruz. Projelerimiz için onay ve finansal destek alamıyoruz.