Vardar: “Yarım kalan projelerimizi tamamlayacağız”

• 30 Mayıs 2022
İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ŞAHABETTİN VARDAR:
Yol çalışmaları kapsamında yaklaşık 70.000 metrekare kilitli parke taşı döşedik, altı kilometre sıcak asfalt çalışması, 22 kilometre kaldırım yaptık. “Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programı” dahilinde Bulgaristan’ın çeşitli il/ilçeleriyle ortak projeler hayata geçirdik, bütçesi yaklaşık 750.000 euro değerindeki dört projeyi beldemize kazandırdık. Projelerin ikisi tamamlandı. Biri tamamlanmak üzere, diğeri de başlangıç aşamasında. Beldemizdeki düğün salonunu yeniledik, konferans salonuna ve kültür merkezine dönüştürdük. Ulukonak Mahallesi’ne düğün salonu yaptık. Beldemiz güzel bir projeyle (park, çay bahçesi, çevre duvarları, çim, ağaç ve demir korkuluklar) yenilendi. Çamlık’taki mesire alanını düzenledik. Rutin hizmetlerimizi (mezarlık, defin, temizlik, çöp, su, kanalizasyon vb.) sürdürüyoruz. İller Bankası kontrolünde içme suyu isale hattı ve depo yenilendi. Kanalizasyon şebeke hattı da yenilendi. “Atık Su Arıtma Tesisi” yaptık. Çocuk oyun parklarını yeniledik,  parklara spor aletleri yerleştirdik, vatandaşların hizmetine sunduk. Belediyemizin hizmet binasıyla ek hizmet binasında tadilat yaptık. Araç filomuza bir kamyon, bir iş makinesi ve bir cenaze aracı kazandırdık. Pandemi sürecinde beldemizdeki camileri, kurum ve kuruluşları, kahvehaneleri, işyerlerini, minibüsleri dezenfekte ettik. Dezenfekte araçlarıyla yolları yıkadık. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşlara maske ve eldiven dağıttık. Her yıl mayıs ayında Hıdırellez Şenliği düzenledik. Beldemize süt üretim tesisleriyle et üretim tesisi kazandırdık. Ayçiçeği işleme tesisi yapım aşamasında. Tesisler sayesinde 200 vatandaşa iş imkânı sağladık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ŞAHABETTİN VARDAR:
Yarım kalan projelerimize devam edeceğiz. AB projeleri kapsamında enerji ve kültür alanında projeler yapmayı hedefliyoruz. Revizyon imar planını tamamlamayı ve beldemize yeni konutlar kazandırmayı amaçlıyoruz. Beldemize doğalgaz getirmek istiyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ŞAHABETTİN VARDAR
: TOKİ’yle, doğalgazla ilgili taleplerimize cevap alamadık, girişimlerimiz sonuçsuz kaldı.