"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yüksel: “Mazeret değil, çözüm üretiyoruz”

  • 30 Mayıs 2022
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
GÖKHAN YÜKSEL:
Aşevi kurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlara günlük sıcak yemek ulaştıracağız. Gıda Bankası’yla ihtiyaç sahibi vatandaşlara kuru erzak ve temel gıda ürünü desteği vereceğiz. Depolama alanı da yapıyoruz. Gönül Çarşısı aracılığıyla 13.403 ihtiyaç sahibi vatandaşa 129.257 adet ev tekstili ürünü, ev eşyası, giyim malzemesi desteğinde bulunduk. Yüzlerce ilkokul öğrencisine kırtasiye malzemesi desteği verdik, üniversite öğrencilerine nakdi yardımda bulunduk. Ramazan ayında, iftarda ve sahurda 143.820 vatandaşla aynı sofrayı paylaştık. Muharrem ayında 83.900 vatandaşla iftar sofrasını ve aşure ikramını paylaştık. “Hoş Geldin Bebek” uygulamasıyla yeni doğan bebeklerin temel ihtiyaçlarına destek olacak paketler hazırladık, ailelere ulaştırdık. İlçemizdeki kamusal alanları düzenli aralıklarla dezenfekte ettik. 238.200 adet hijyen paketi ve kolonya dağıttık. Pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamaları süresince 65 yaş ve üstü vatandaşlara banka/posta işlemlerinde ve alışverişte destek olduk.

Farklı branşlarda 105 kurs düzenledik, 7.019 öğrenciye eğitim verdik. Sanat Akademisi bünyesinde Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nı kurduk. Satranç Akademisi’nde 1.478 öğrenci eğitim aldı. Öğrenciler 24 resmî turnuvada 86 derece, İstanbul Okullar Arası Online Satranç Turnuvası’nda 35 derece elde etti. Kartal’da 75 spor kulübüne destek olmayı sürdürüyoruz. Spor eğitimlerinden 3.618 öğrenci faydalandı. Uzman eğitmenler eşliğinde 1Sağlıklı Yaşam Bilinçli Spor1 etkinlikleri düzenledik. Kartal Akademi, çağdaş ve kaliteli eğitim anlayışıyla eğitimde fırsat eşitliği ilkesini esas alarak çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Mustafa Necati Eğitim Merkezi, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs hizmeti vermeye başladı. TYT/AYT sınavına hazırlanan 300 öğrenci, LGS sınavına hazırlanan 100 öğrenci ücretsiz eğitim imkânına sahip oluyor. “Hangar Fabrika” projemizle çocuklara, gençlere ve teknoloji dünyasına yeni merkezimizin müjdesini verdik.

Belediyemiz bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara, çocuklara ve ailelere danışmanlık (psikolojik, hukuki vb.) hizmeti veriliyor. Türkiye’nin en fazla kreşine sahip ilçe belediyesi olarak kreşlerin sayısını ve niteliğini artırmayı sürdürüyoruz. İki yeni kreş daha açtık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Karlıktepe, Yunus ve Hürriyet Mahalleleri’nde üç yeni kreşi hizmete sunduk. Trafik Eğitim Parkı’nı hayata geçirdik.

“Gezegen Kafe” adıyla dört sosyal tesis açtık. 143 konser düzenledik. 833 etkinliğe (tiyatro, sinema, sergi, yarışma, fuar, festival, eğitim çalışmaları, sanat atölyeleri, panel, konferans, seminer ve söyleşiler) imza attık. Masal Müzesi’ni 134.790 vatandaş ziyaret etti. Yeşil alanların ve parkların sayısını artırdık. İlçemize 63.292 metrekare yeşil alan kazandırdık. 27.636 metrekare yeşil alanı yeniledik. 19 park yaptık, 17 parkı yeniledik. Yakacık Çarşı Mahallesi’ndeki Bayram Demirkol Parkı’nın ikinci etap projesinde yaklaşık 16.000 metrekarelik alanda peyzaj düzenlemesi planlıyoruz. Rekreasyon alanında piknik ve yürüyüş alanları yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Neyzen Tevfik Meydanı’nı yenilemeye başladık. Proje tamamlandığında meydan birçok yeni fonksiyon kazanacak, açık otopark hizmete girecek. Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’ndan her gün binlerce vatandaş faydalanıyor. Meydan aynı zamanda kültür-sanat etkinlikleriyle mahalle etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. 18.336 metrekarelik yeni bir meydanı ilçemize kazandırıyoruz. Uğur Mumcu Kent Meydanı’nın 8.000 metrekaresi yeşil alan olacak. Meydanda konser, sergi ve pazar alanı, e-spor merkezi, çok amaçlı salonlar yer alacak.

Atalar Mahallesi’ndeki toprak sahayı düzenledik, spor tesisine dönüştürdük. Tesiste 1.900 metrekare büyüklüğünde spor sahası, 254 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru, 167 metrekare çocuk oyun alanı, 670 metrekare yeşil alan ve 49 metrekare alana sahip Gezegen Kafe (Merkür) yer alıyor. Dragos Su Sporları İskelesi’nde yaklaşık 1.500 metrekarelik alanı düzenledik, tam donanımlı su sporları tesisine dönüştürdük. Merkezde her yaştan vatandaşa ücretsiz eğitim veriliyor. Üç mahallenin kesişim noktasında yer alacak kültür merkezinin yapımına devam ediyoruz. Merkezde çok amaçlı salonlar, taziye evi, kütüphane, 11 atölye sınıfı,“Kartal Akademi” için 11 sınıf yer alacak. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki nikâh salonunun bahçesini düzenledik.

“Mahallemi Dinliyorum” uygulamasıyla 20 mahallede vatandaşlarla buluştuk. Komşu İletişim Merkezi’ne bugüne kadar 400.069 çağrı ulaştı, 238.812 başvuru kayıt altına alındı. Saha Çözüm Hareketi’yle 178 günde 168.435 haneye ve 2.125 esnafa ulaştık. KARKAM projesini başlattık, iş arayanlarla işverenleri buluşturduk.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Mahallesi’ndeki hizmet binasını yeniliyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sokak hayvanları için barınak kuracağız. Barınakta tedavi ve bakım işlemleri için üniteler yer alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle ilçemizin altyapı sorunlarını çözdük. Yağmur suyu sistemiyle atık su sistemlerini ayrıştırdık. Kartal’dan Marmara Denizi’ne atık su dökülmüyor, sahil kirlenmiyor. Soğanlık’ta altyapı çalışmalarını tamamladık. İlçemiz genelinde 95.000 ton asfalt döktük. Aydınlatma direkleri, engelli rampaları, yağmur ızgaraları yaptık. 5.861 adet yağmur ızgarasını onardık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte ilçemizin önemli caddelerinde altyapı, yol, kaldırım çalışmaları ve çevre düzenlemesi yapıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
GÖKHAN YÜKSEL:
Akıllı kent uygulamaları kapsamında (Ar-Ge Bilişim Merkezi, teknoloji parkı, spor tesisleri, müzeler vb.) çalışmalarımız var. Gençlere yatırım yapacağız. Açtığımız 15 kreşte çocuklara eğitim veriyoruz. Çocukları yetenekleri doğrultusunda yönlendiriyoruz. Spor okullarıyla sporcular, sanat akademileriyle sanatçılar yetiştirmek istiyoruz. Satranç Akademisi’nde millî sporcular var. Sporda tesisleşmeye önem veriyoruz. Atalar Mahallesi’ndeki toprak sahayı düzenledik, alanda halı saha, yürüyüş parkuru, çocuk alanları ve sosyal tesis yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Yakacık’taki toprak sahayı donanımlı bir spor tesisine dönüştürmek için çalışmalara başladık. Karlıktepe’deki 10 dönümlük alana spor tesisi kazandıracağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
GÖKHAN YÜKSEL:
Yasalarla, yönetmeliklerle belediyelerin gelirleri kesintiye uğratıldı, giderler ve hizmetler arttı. “Mazeret değil, çözüm üreteceğiz,” diyerek engelleri aştık, aşmaya da devam edeceğiz.


Önerilen Haberler