"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akgün: “Yol çalışmalarını tamamlayacağız”

  • 9 Mayıs 2022
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ADNAN AKGÜN
: Yol çalışmaları kapsamında Kırımsa-Cumayanı arasındaki üç kilometrelik yolu, Kokurdan ve Kırımsa Mahallesi’nin yollarını, Çatalağzı-Karadon yolunun 1.5 kilometresini tamamladık. Beldemizde doğalgaz çalışmalarını başlattık. Kilimli-Çatalağzı arasında 1.5 kilometrelik, Çatalağzı-Kırımsa-Güney Mahalleleri arasında iki kilometrelik su isale hattını yeniledik. Kokurdan Mahallesi’ne su deposu yaptık. Kırımsa ve Kokurdan Mahalleleri’ne parklar, halı sahalar kazandırdık. 2019 yılından bu yana sosyal yardım çalışmalarına devam ettik. 3.500 koli gıda yardımında bulunduk. Belde dışına seyahat eden yaklaşık 300 vatandaşa toplam 100.000 TL’lik ulaşım desteği verdik. Su faturalarını ödeyemeyen 294 vatandaşa askıda faturayla 250.000 TL’lik destek sağladık. 70 ton civarında kömür yardımı yaptık. Yaklaşık 50 vatandaşın elektrik faturalarını ödedik (toplam 25.000 TL). İhtiyaç sahibi 200 öğrenciye her yıl kırtasiye, kitap ve kıyafet yardımında bulunduk. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında iş insanlarının desteğiyle 26 üniversite öğrencisine aylık 600 TL burs sağladık. Çatalağzı Belediyesi Kültür Merkezi’nde uzman eğitmenlerle gençlere ve öğrencilere yönelik ücretsiz çalışmalar (kültür, sanat, spor, sosyal projeler) yaptık. Merkezde 2019 yılından bu yana 2.000 kursiyer eğitim gördü. Akredite Artur Eğitim Şirketi işbirliğiyle eğitimler, kurslar düzenledik, 800 kişiye sertifika ve mesleki yeterlilik belgesi verdik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ADNAN AKGÜN:
Kilimli-Çatalağzı arasındaki iki kilometrelik yolu asfaltlayacağız. Doğalgaz çalışmalarına devam edeceğiz. Çatalağzı-Karadon yolunu tamamlayacağız. Güneş enerjisi sistemi (300 Kw) kuracağız. TOKİ için arsa altyapı çalışması yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ADNAN AKGÜN
: 500 metrekare arsa verdiğimiz, projelendirdiğimiz polis karakolu yapılmadı. Kilimli-Çatalağzı arasındaki yol Çatalağzı sınırına kadar yapıldı, CHP’li belediye olduğumuz için yolun kalan kısmı tamamlanmadı. Güneş enerjisi sistemiyle ilgili projemiz İller Bankası kredi vermediği için tamamlanamadı. Çatalağzı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ortak olmak için meclis kararı çıkarttık, ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından talebimiz kabul edilmedi. Dere ıslahıyla ilgili projemiz hazır olmasına rağmen ihale süreci için programa alınmadı.


Önerilen Haberler