Akhisar Belediyesi arazisine bu yıl pamuk ekiyor

• 9 Mayıs 2022

Akhisar Belediyesi, yıllarca atıl olarak bekleyen 250 dönüm arazisine geçen yıl buğday ekmişti, bu yıl pamuk üretimine başladı. Kırsal kalkınmayı ve tarımsal ekonomiyi desteklemek için çalışmalarını devam ettiklerini belirten Başkan Dutlulu,  “Yaklaşık 3.000 dönüm zeytinliğimiz var, bunun 1.500 dönümünü kendi imkânlarımızla değerlendiriyoruz ve ürün elde ediyoruz. Bugün burada belediyemize ait, daha önce boş ve atıl duran tarım arazilerinden birinin üzerindeyiz. Bu arazimize geçen yıl buğday ektik, bu yıl pamuk ekeceğiz.  Bu sayede hem tarımsal kalkınmaya katkıda bulunacağız hem de belediyemize ek gelir sağlayacağız,” dedi.