"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akın: “Turgutlu’da yaşam kalitesini yükselttik”

  • 9 Mayıs 2022
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Belediye Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ÇETİN AKIN:
Eğitime önem veriyoruz. Lise ve üniversite öğrencilerine destek olmak için TURBEM’i hayata geçirdik. Atatürk Kültür Merkezi’ni açtık, vatandaşların kültür-sanat etkinliklerine ve sosyal aktivitelere katılmasını sağladık. Pandemi döneminde 37 kırsal mahalleye internet hizmeti ulaştırdık. 23.000 vatandaş bu hizmetten faydalandı.

Vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek, ilçemizin mekânsal bütünlüğünü koruyacak projelere imza attık. Ekiplerimiz gece-gündüz demeden ilçemizin her noktasına eşit kalitede hizmet götürdü. İlçemizdeki yol sorununu çözmek amacıyla yatırım yaptık. Kredi kullanmadan, belediyemizin öz kaynaklarıyla asfalt şantiyesi kurduk, 18 kilometre yol yaptık.

Türkiye’de bir ilk olan asfalt yama aracını şantiyeye dahil ettik, araç filosunu zenginleştirdik. Erbiller Sanayi Sitesi’nde, Gıda ve Koşukırı Çarşısı’nda, ova yollarında yaşanan sorunları çözdük. İlçemize ATM ortak alanı, hizmet noktası (Selvilitepe), servis bekleme durakları, kiraz alım yerleri kazandırdık.

Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında ilçemizin çehresini değiştirecek çalışmalar yürütüldü. Turgutlu’nun yapısını ve geçmişini göz önünde bulundurarak projeler geliştirdik, fonksiyonel yaşam mekânları oluşturduk. İlçemizde yaşam kalitesini yükselttik. Caddeleri ve sokakları ağaçlandırdık, yeşil alanların bakımını sürdürülebilir hâle getirdik.

Belediyemize ait parklardan ve yeşil alanlardan topladığımız zeytinleri zeytinyağına dönüştürdük. Zeytinyağı, aşevinde ve Hayır Merkezi’nde pişirilen yemeklerde kullanılıyor, ihtiyaç sahibi 700’ü aşkın ailenin sofrasına ulaştırılıyor. İlçemizin genelinde ağaç budama işleminden elde ettiğimiz odunları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ulaştırıyoruz. Servis aracı bekleyen işçi, emekçi ve öğrencilerin kötü hava koşullarından etkilenmemesi için dört mahalleye kapalı, klimalı ve modern görünümlü servis bekleme durakları inşa ettik. Dosteli Kıyafet Yıkama ve Temizleme Merkezi’nin üç şubesiyle, 70 kıyafet kumbarasıyla her ay 6.500 kişinin kıyafet ihtiyacını hayırseverler karşılıyor. Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği işbirliğiyle çölyak hastalarına her hafta ücretsiz olarak glutensiz ekmek ulaştırıyoruz. Kadınların üretime katılmasını ve ekonomik açıdan güçlenmesini her zaman destekledik. El Emeği Halk Pazarı’nı girişimci kadınlarla ve dezavantajlı gruplarla buluşturduk. Her yıl Ramazan ayında önemli yardım kampanyalarını hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ve gıda paketleri ulaştırdık. Vatandaşlarla gönül köprüsü oluşturduk. Kariyer Projesi’yle 3.000 kişinin iş sahibi olmasını sağladık.
 
Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri’ni uzun bir aradan sonra tekrar düzenledik. Millî bayramları coşkuyla kutladık. Çocuk Şenliği düzenledik, sokak tiyatrosu etkinlikleri yaptık. Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarının katılımıyla yağlı güreş etkinliği düzenledik. Deve güreşi, rahvan at yarışı ve Türkiye’de bir ilk olan Zurna Kampı’yla gelenek ve görenekleri yaşattık.

 “Sporla Büyüyen Gençlik” projesi kapsamında belediyemizin spor akademisinde yıldız sporcular yetiştirdik. “Kadının Gücü, Ülkenin Gücü” sloganıyla basketbol ve voleybolda kadınları destekledik, sayısız başarılara imza atılmasını sağladık. Belediyemiz bünyesinde “Esports Takımı” kurduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ÇETİN AKIN:
Cuma Pazarı’nı, Sanayi Çarşısı’nı, Selvilitepe Spor Salonu’nu tamamlayacağız. Mustafa Kemal Mahallesi’ne taziye evi yapacağız. Çocuk Kültür Sanat Merkezi’ni açacağız. Urganlı’ya düğün salonu yapacağız. Konut projesini hayata geçireceğiz. Azimle, kararlılıkla Turgutlu’ya hizmet etmeye devam edeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ÇETİN AKIN:
Meclis çoğunluğunun Millet İttifakı’nda olmaması önümüzde engel oluşturdu. Turgutlu’nun yararına olacak çalışmaların siyasi çıkarlar doğrultusunda meclis toplantılarında reddedildiği dönemler yaşandı. Belediyemizin araçlarını özel firmalara kiraya vererek belediye bütçesine katkıda bulunmayı planlıyorduk, ancak bazı kişilerin ve kurumların şikâyeti nedeniyle önemli bir gelir kaynağından yoksun kaldık. Büyükşehir Yasası da bizi her açıdan kısıtlıyor, ancak çalışmaya devam ediyoruz.


Önerilen Haberler