"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Albayrak: “Tekirdağ’ın geleceğine yatırım yapıyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
KADİR ALBAYRAK
: 2019 yerel seçimlerinden sonra birçok hizmeti, yatırımı ve projeyi hayata geçirdik.

Tekirdağ’ın Çehresini Değiştiren Projeler
: Süleymanpaşa’da Merdivenli Park’ı Ali Rıza Efendi Parkı’yla Zübeyde Hanım Parkı’nı, Muratlı’da Bülent Ecevit Parkı’nı hizmete sunduk. Süleymanpaşa’da sahil dolgu alanını düzenleme projesinin uygulama alanını genişlettik. Tekirdağ’da günümüze ulaşabilen kültür varlıklarını “Miras Atölyesi I-II” projemiz kapsamında aslına uygun bir şekilde restore ediyoruz, Tekirdağ turizmine yeni ziyaret alanları kazandırıyoruz. “Süleymanpaşa Türk-Macar Kültür Evi”, “Şarköy Uçmakdere Tarihî Evleri”, “Şarköy Güzelköy (Melen) Tarihî Cami”, “Çorlu Muhacir Evi”, belediyemizin restorasyon projeleri arasında yer alıyor.

Modern Şehircilik Anlayışıyla Gerçekleştirdiğimiz Hizmetler:
Süleymanpaşa ve Hayrabolu’da otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla katlı yeraltı otoparkını hizmete sunduk, meydan düzenlemesi yaptık. Çöpten elektrik enerjisi üretmeye başladık. Süleymanpaşa Demirli Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde günde ortalama 20.000 hanenin ihtiyacını karşılayacak elektrik enerjisi üretiyoruz. Marmara Denizi’ni özlenen temiz günlerine kavuşturmak amacıyla Kasım 2017’de Süleymanpaşa Batı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni hizmete sunmuştuk. Aynı amaca hizmet edecek Süleymanpaşa Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni de açtık. Süleymanpaşa’da toplu ulaşım hizmetini belediyemizin imkânlarıyla yürütüyoruz.

Sosyal Belediyecilik Hizmetleri:
İhtiyaç sahibi ve kimsesiz vatandaşların yanında olmaya devam ediyoruz. Sosyal yardım faaliyetlerimizi ihtiyaç sahiplerini teşhir etmeden, insan onurunu zedelemeden sürdürüyoruz. Pandemi döneminde sosyal yardımların miktarını artırdık.

Kültür, Sanat, Eğitim, Spor ve Sosyal Hizmet Projeleri: Geleceğin bilinçli yayalarının ve sürücülerinin yetiştirilmesi amacıyla Trakya Bölgesi’nde bir ilk olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nı hayata geçirdik. Çocukların yüzmeyi öğrenmesi, keyifli vakit geçirmesi ve başarılı yüzme sporcularının yetişmesi için Muratlı’da yarı olimpik yüzme havuzunu hizmete açtık. Çerkezköy, Ergene, Kapaklı ve Saray ilçelerine büyük ve modern kültür merkezi inşa ettik. Merkezlerin içinde konferans, tiyatro ve sergi salonları, sanat atölyeleri, derslikler, kütüphaneler yer alıyor. Alevi ve Bektaşi vatandaşlar için Şarköy’de cemevini hizmete açtık.

Kırsal Kalkınmayı Desteklemeye Yönelik Hizmetler
: Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında 126 mahallede 113.105 dekar mera alanını ıslah ettik. Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtımı Projesi’yle 419 yetiştiriciye 600 baş koç hibe ettik. Mandacılığı Geliştirme Projesi’yle proje başlangıcında 411 baş olan manda sayısını 2020 yılı itibarıyla 1.353’e yükselttik. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında il genelinde 982 bal üreticisine 22.293 adet kovan dağıttık. Çiftçi örgütlenmesini destekliyoruz, çiftçiler için “Yerel Tohum Takas Şenliği”, “Hasat Bayramı”, “Ihlamur Şenliği”, “Kiraz Festivali” gibi etkinliklerle tarım, süt ve kırsal kalkınma konulu paneller, çalıştaylar düzenliyoruz. Üretici, esnaf ve tüketiciler arasında köprü vazifesi görmesi için Süleymanpaşa’da sebze-meyve toptancı halini hizmete sunduk. Büyüklük ve kapasite bakımından Trakya’nın en büyük, Türkiye’nin ikinci büyük tesisini, Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi’ni açtık. Su ürünleri hal hizmetlerini daha iyi koşullarda gerçekleştirmek amacıyla Süleymanpaşa’da su ürünleri toptancı halini hizmete sunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
KADİR ALBAYRAK:
Tamamlanma aşamasındaki yeni hizmet binamıza Haziran 2022’de taşınmayı planlıyoruz. Çorlu ve Süleymanpaşa’da yapımı devam eden otogarları tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacağız. Hayrabolu’daki rekreasyonel sportif tesisi tamamlayacağız. Çerkezköy’de yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzunu kentimize kazandıracağız, kentimizi ulusal/uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil edecek sporcular yetiştireceğiz. Çorlu’daki spor kompleksinin yapımını tamamlayarak hizmete açacağız. Tesis, Trakya’nın en büyük spor tesisi olacak. Ergene’de cemevinin ve aşevinin yapımını tamamlayacağız. Malkara’da çok amaçlı salonu kentimize kazandıracağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
KADİR ALBAYRAK:
İller Bankası, belediyemizin yeni hizmet binası için tahsis ettiği krediyi durdurdu. Bu durum hem binanın yapım sürecinin uzamasına hem de maliyet artışına neden oldu. Süleymanpaşa sahilinin dolgu alanının üçüncü etabı için yer tahsisi yapılmadı. Milli Emlak Müdürlüğü’ne üç kez yazılı talepte bulunduk. Milli Emlak Müdürlüğü, talebimizi zımnen reddederek projeyi uygulamamızı engelledi. Marmaraereğlisi Yeniçiftlik İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasite artırımı için yapılmak istenen kamulaştırma işlemi Özelleştirme İdaresi tarafından durduruldu. Çerkezköy-Kapaklı altyapı çalışmaları için kredi tahsisinde çifte standart uygulandı. Aralarında yalnızca beş kilometre mesafe olan, yüksek nüfus yoğunluğuna sahip Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde bütünlük arz eden bir altyapı projesinin TESKİ bünyesinde gerçekleştirilmesi planlandı. Bu projenin yapımı için gerekli olan kredinin Kapaklı’yla ilgili kısmı İller Bankası tarafından onaylandı, Çerkezköy’le ilgili kısmı onaylanmadı. Sosyal yaşam alanı işleviyle hizmete sunmayı planladığımız eski iskele için yazılı talepte bulunduk, ancak iskele belediyemize tahsis edilmedi, CHP’den AKP’ye geçen Süleymanpaşa Belediyesi’ne tahsis edildi.


Önerilen Haberler