"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Albuz: “Beldemizin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
OKTAY ALBUZ:
Altyapı ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. TOKİ 2. Etap Projesi’ni ihale aşamasına getirdik. Doğalgaz çalışmalarıyla beldemizdeki hava kirliliği, ısınma ve enerji sorununu büyük ölçüde giderdik. Beldemiz genelindeki camilerin temizlik ve sıcak su ihtiyacını karşıladık. Cenaze nakil ve defin işlemlerini ücretsiz yapmaya başladık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
OKTAY ALBUZ:
Yöresel ve kültürel ürünlerin pazarlanacağı, sergileneceği pazaryeri çalışmalara başladık, pazaryerini bir yıl içinde hizmete sunmayı planlıyoruz. Spor tesisi için yer tahsis ettik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden ihaleyi bekliyoruz. Tesisi en kısa sürede tamamlamayı amaçlıyoruz. Dere ıslahıyla ilgili projemizi tamamladık, DSİ’den proje onayı bekliyoruz. Mesire alanı, aile çay bahçesi ve çocuk oyun parkı için Orman Bölge Müdürlüğü’nden 10 hektarlık alan (B tipi mesire yeri) talebinde bulunduk, orman arazisi belediyemize kiralandı. Belediyemizin maddi imkânlarının yetersizliği nedeniyle projeye henüz başlayamadık. Yol yenileme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Beldemize terminal, taksi ve dolmuş durağı kazandırmak istiyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
OKTAY ALBUZ:
TOKİ 2. Etap Projesi’nin ihalesi sürekli erteleniyor, süreç uzatılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yer tahsis ettik, ancak konuyla ilgili olumlu geri dönüş yapılmadı. TCDD’den yer kiralama süreci uzadığı için zor durumda kaldık.


Önerilen Haberler