"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Aylar: “Her alanda proje üretiyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Çorum Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
VELİ AYLAR
: “Evimin Musluğundan Su İçmek İstiyorum” projesiyle içme suyu altyapısını yeniledik. İki yıldır su kesintisi yaşamıyoruz. Hayvan üreticilerine su desteğinde bulunuyoruz. Yaşlı vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz su veriyoruz. “Temiz Sokak Mutlu İnsan” projemiz kapsamında doğalgaz ve içme suyu çalışmalarında tahrip edilen sekiz mahallenin altısında altyapı çalışmalarını tamamladık. Yolları yeniledik, kaldırım çalışmalarına başladık. Bu çalışmaların %60’lık kısmını 2021 yılında tamamladık, 2022 yılında %30’luk kısmını tamamlamayı planlıyoruz. “Belediyenin Şefkat Eli” projesiyle yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar için evde bakım/temizlik hizmeti başlattık. 65 yaş üstü vatandaşlar için ev temizliği, bakım ve onarım hizmeti de veriyoruz. “Acının Yükünü Birlikte Paylaşıyoruz” projesi kapsamında camiden veya cemevinden kaldırılacak cenazelerin dinî ritüelleri belediyemiz aracılığıyla imamlar ve dedeler tarafından gerçekleştiriliyor. İmamların ve dedelerin ücreti belediyemiz tarafından karşılanıyor. Belediyemizin cenaze aracıyla cenazeleri köylere ve mahallelere ücretsiz götürüyoruz. Cemevi için bir dedeyle sözleşme imzaladık, ücret belediyemiz tarafından karşılanıyor. Taziye çadırlarında ikramlıkları ücretsiz dağıtıyoruz. “Evinden Alıp Evine Bırakalım” projesiyle pazartesi günleri sebze-meyve pazarında saat başı ücretsiz servis hizmeti veriyoruz. Haftanın her günü Şeyhler ve Hıdırlık Mahalleleri’ne ücretsiz taşıma yapıyoruz. İlçe merkezindeki altı mahallenin tamamına doğalgaz verildi. İlçe merkezine 50 kişilik nikâh salonu yaptık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
VELİ AYLAR:
Kardeş belediyemiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sosyal Tesis Projesi” hazırlanıyor. Proje 2022 yılında başlayacak. “Eşini ve Çocuğunu Al, Doğayla Buluş” projemiz kapsamında 2023 yılında mesire alanı yapacağız. İlçemizde ikamet eden ve 2022 yılında üniversite sınavını kazanan öğrencilere “Üniversite Okuyana El Veriyorum” projesi dahilinde yılda iki kez 1.000 TL destekte bulunacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
VELİ AYLAR:
İller Bankası’ndan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hibe alamıyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği, araç ve proje desteği vermiyor. Devleti temsil eden üst bürokrasi tarafından engelleniyoruz.


Önerilen Haberler