Ayvalık Belediyesi'nden çevre için çalıştay düzenlendi

• 9 Mayıs 2022
Ayvalık Belediyesi, “Yerelde İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji” konulu çalıştay düzenledi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Halil Başyazgan Küçükköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda Başkan Mesut Ergin, Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Bahar, Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun, ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, TEMA Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Haluk Ays, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Onur Satıcı, Ayvalık Belediyesi Küçükköy Sorumlusu Murat Akıner, EMEK Partisi Balıkesir İl Başkanı Cemil Tosunoğlu, Ayvalık Mimarlar Odası Temsilcisi Füsun Atay ve vatandaşlar hazır bulundu. Açılışta konuşan Başkan Mesut Ergin, sürdürülebilir bir çevre yaklaşımına, toprağın, suyun, iklimin, ormanın ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına dikkat çekti. Başkan Ergin, “Ayvalık Belediyesi’nin doğa algısı, insanı merkeze alan ve doğa hakkını sadece insan odaklı olarak öngören anlayışı reddetmektedir. Sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak ve doğa hakkı herkesindir,” dedi.