"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bayram:“İlçe ekonomisine katkıda bulunacak çalışmalar yapıyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Çanakkale Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MESUT BAYRAM:
Vatandaşların belediyemize kolayca ulaşabilmesi ve taleplerini iletebilmesi için bir ekip kurduk. Yeni doğum yapan anneleri ziyaret ettik, yeni doğan çantası hediye ettik. Yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara destek (sağlık hizmeti, erzak, temizlik malzemesi vb.) olduk. Pandemi sürecinde vatandaşların ihtiyaçlarını ücretsiz karşıladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarla yaşlı vatandaşlara sıcak yemek ulaştırdık. Üniversite öğrencilerine sabah çorbası ikram ettik. Tüm öğrencilere eğitim desteği (kırtasiye, araç-gereç vb.) verdik. Sanat ve spor alanına yoğunlaştık, kulüplere ve öğrencilere malzeme, ulaşım desteği verdik. Birbirinden farklı etkinlikler (tiyatro, animasyon, konser) düzenledik. İlçemizde yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar ve yaşlılar için çalışmalar yaptık. İhtiyaç fazlası eşyaları topladık, temizledik, onardık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttık. Belediyemiz bünyesinde ürettiğimiz mobilyaları (bank, orman bankı) dağıtmaya devam ediyoruz. Bütçemizi planladık, vatandaşların yararına ve ihtiyacına yönelik harcamalar yaptık. Gereksiz harcamalardan kaçındık, tasarrufa odaklandık, borç ödeme politikası geliştirdik. İlçe ekonomisine katkıda bulunmak, yerel esnafı kalkındırmak ve desteklemek için projeler ürettik.

Çocuklar için her mahalleye güvenli ve modern parklar yaptık. İlçemizi yeşillendirdik. Ata tohumlarına sahip çıkmak için sebze fideleri yetiştirdik ve vatandaşlara dağıttık.

İlçemizdeki caddelerin ve sokakların çoğu toprak zemindi, kış aylarında sorunlar yaşanıyordu. Altyapı çalışmaları yaptık, içme suyu hatlarını değiştirdik, parke taşı döşedik, mesire alanlarını düzenledik. Çamlık’ta kır lokantası kurduk. Bu sayede istihdam imkânı da yarattık. Kadırga’daki sosyal tesisi düzenledik, ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunduk. Atıl durumdaki düğün salonunu, belediyemize ait dükkânları, otogarı onardık. El emeği ürünlerin satılması için ilçe merkezindeki parka 10 tane dükkân yaptık. Belediyemizin araç filosuna sekiz tane araç kazandırdık. Atık su arıtma tesisini revize ettik. Sıfır atıkla ilgili birçok çalışma yaptık. Bu çalışmaların tamamını belediye bütçesinden karşıladık, kredi kullanmadık.

Personelimizi sendikal hakları konusunda teşvik ettik, istedikleri sendikaya üye olmaları için çalışma başlattık. Maaşlarını ve İş Kanunu kapsamındaki haklarını iyileştirdik. Koordineli ve verimli çalışmayı sağlayacak, motivasyon artıracak aktiviteler düzenledik. Yeni birimler kurduk, gelir-gider dengesini göz önünde tutarak istihdam olanağı yarattık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MESUT BAYRAM
: Yaşlı vatandaşlar için ev temizliği ve sağlık hizmeti vereceğiz, çamaşırhane kuracağız. Gündüz bakımeviyle yaşlı bakımevinin projesi tamamlanmak üzere. Bakımevlerini en kısa sürede hizmete sunmak istiyoruz. Doğalgaz çalışmalarını da tamamlamayı hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MESUT BAYRAM:
Özellikle doğalgaz çalışmalarında birtakım zorluklar yaşadık. Projelerimiz için kredi taleplerimiz kabul edilmedi. Hakkımızda karalama kampanyaları yürütülse de, şevkle çalışmaya devam ediyoruz.


Önerilen Haberler