"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bilgin: “İlçemizi geliştirecek çalışmalar yapacağız”

  • 9 Mayıs 2022
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ZEKİ BİLGİN:
Celal Bayar Üniversitesi Saruhanlı Meslek Yüksekokulu’nu tamamlamak için 2021/340872 kayıt numarasıyla ihaleye çıktık, yüklenici firma Sarı İnşaat Nak. Gıda Tarım Petrol İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.’yle 6.950.000,00 TL + KDV bedelli sözleşmeyi 17.08.2021 tarihinde imzaladık, 23.08.2021 tarihinde çalışmalara başladık.

Appak Mahallesi’nde 400 metrekare inşaat alanına sahip zeytin alım merkezi, 26 metrekare sosyal tesis binası ve çevre düzenlemesi için çalışmalara başladık (2020/696722 kayıt numarası ve 1.120.000,00 TL + KDV, sonrasında 36.436,35 TL artışla, 1.156.436,35 TL + KDV bedelle yüklenici Öz Baraklar İnşaat Taahhüt Nakliye Hafriyat Asfalt ve Petrol Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. tarafından).

Belediyemize ait 123 ada 4 parselde bulunan şantiye alanına beton parke taşı üretim tesisi kurulması için 2021/255487 ihale kayıt numarasıyla, 765.400,00 TL + KDV bedelle yüklenici firma Bileklioğulları İnşaat Turizm San. Ve Tic. Ltd. Şti.’yle çalışmalara başladık, 28.07.2021 tarihinde çalışmaları tamamladık.

İhale kapsamında meydanı yeniden düzenledik (kuru havuz, yeraltı wc, oturma/dinlenme alanları, Atatürk büstü çevre düzenlemesi, çocuk oyun alanı, yeşil alan düzenlemesi ve yeşil alanların artırılması) ve vatandaşların hizmetine sunduk.

Fen İşleri Müdürlüğü, Bülent Ecevit Parkı’nın bulunduğu 3.000 metrekare alanda yapısal ve bitkisel peyzaj uygulaması gerçekleştirdi. Parka 59.52 metrekare kapalı alan, 11.82 metrekare yarı açık alan ve tuvalet inşa edildi. Parkın içine kafeterya ve çocuk oyun grubu kuruldu.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ZEKİ BİLGİN:
Küçük Sanayi Sitesi, alışveriş merkezi ve otel yapacağız. “Kampüs Lise” projesini hayata geçireceğiz. Üzüm Otel’e fitness salonu, hamam, sauna ve restoran yapacağız. Azimli Mahallesi’ne halı saha ve mesire alanı, Tirkeş ve Heybeli Mahallesi’ne düğün salonu, Yılmaz Kurtuluş Mahallesi’ne kapalı pazaryeri, Develi Mahallesi’ne pazaryeri, Hacımusa Mahallesi’ne hayır yeri, Alibeyli Mahallesi’ne pazaryeri ve açık düğün salonu yapacağız, parkları düzenleyeceğiz. Paşaköy Mahallesi’nde meydan düzenleme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Namık Kemal ve Talatpaşa Caddeleri’ni düzenleyeceğiz. Halitpaşa Mahallesi’ne sanayi dükkânları yapacağız. Gümülceli Mahallesi’nde meydan düzenlemesi çalışmaları gerçekleştireceğiz. Gündüz bakımevi ve çocuk kulübü yapacağız. Çarşı Camii, Koldere, Hacırahmanlı, Büyükbeden ve Şatırlar Mahallesi’nde çevre ve meydan düzenleme çalışmaları yapacağız. Aydınlar Mahallesi’ndeki kahve binasını ve Koldere’deki sosyal tesislerde çocuk oyun alanını yenileyeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ZEKİ BİLGİN:
İller Bankası’ndan, Türkiye Belediyeler Birliği’nden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hiçbir konuda yardım ve hibe alamıyoruz. Yatırım yapmak amacıyla çeşitli kamu kurumlarından talep ettiğimiz yerler tahsis edilmiyor. Bizden önceki dönemde yapılan arazi tahsisleri biz göreve gelince iptal edildi.


Önerilen Haberler