"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Cömertoğlu: “İlçemizde istihdamı artıracağız”

  • 9 Mayıs 2022
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
HALUK CÖMERTOĞLU:
Kaliteli ve sürdürülebilir kentsel gelişimin sağlanmasına yönelik çalışmalar yaptık. Gurbetteki hemşerilerimiz için “Gurbetten Sılaya Tersine Göç” konulu konferanslar verdik.

İlçemizdeki tarihî dokuyu gün yüzüne çıkarmak ve kültür turizmine kazandırmak için çalışmalar yaptık. “Arapgir Yeni Yaşam Merkezi” projemizi hayata geçirdik, yeni yaşam alanları oluşturduk. Çocuk atölyeleriyle taş boyama atölyeleri düzenledik.

Arapgir mor reyhanının geliştirilmesi, yaygın bir şekilde yetiştirilmesi, üretimden gelir elde edilmesi için projeler yaptık. Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir ilçe bırakmak için 2019 yılını “Dut Yılı” ilan ettik, 500 adet fidanı toprakla buluşturduk.

İlçemizin tarihî ve kültürel dokusunu korumak amacıyla restore edilen binalara fonksiyon kazandırmaya yönelik projeleri hayata geçirdik. Alternatif turizm faaliyetleri için dört farklı yürüyüş rotası oluşturduk. Turizm ofisleriyle ÇEKÜL ofisini açtık. Ayrıca Arapgir dolaması, tandır kebabı, manusa dokuması, pohmutu, mor reyhanı ve köhnü üzümü olmak üzere altı ürüne coğrafi işaret belgesi aldık, hepsini katma değeri yüksek ürünlere dönüştürdük. Beş ürünün tescil işlemleri devam ediyor.

İlçemizde yaşayan vatandaşların sağlığını düşünerek sürdürülebilir yeşil alanları artırdık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
HALUK CÖMERTOĞLU:
İlçemizin turizm potansiyelini ve istihdamı artıracağız. Belediyemiz tarafından ihale edilen yeni yaşam alanlarının (konutların) inşaatını tamamlayacağız. Arapgir’in kültürel dokusunu yansıtan binaları restore ettik, binaların fonksiyon kazanmasına yönelik projeleri de tamamladık. Hazırlanan projeler doğrultusunda uygulama sürecini tamamlayarak binaları vatandaşların hizmetine sunacağız.  

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
HALUK CÖMERTOĞLU:
Belediyemiz tarafından yapılan çalışmalar bürokrasi tarafından geçiştiriliyor.


Önerilen Haberler