"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Doğan:“Üretimi Ve İstihdamı Destekleyeceğiz”

  • 9 Mayıs 2022
Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan Belediye Gazetesi’nin sorularını cevapladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MUSTAFA DOĞAN:
Göreve gelir gelmez, beldemizdeki tarım arazilerinde üretim seferberliği başlattık. Belediyemize ait olan 60 dönümlük araziye imece usulüyle nohut ektik, binlerce vatandaşla ürünlerin hasadını yaptık. Ürettiğimiz nohutu pazarlamak için markamızı (Göktepe Doğal Ürünler) oluşturduk, e-ticaret aracılığıyla ürünleri satışa sunduk. Elde edilen gelirin tamamını üniversitede okuyan öğrencilere eğitim bursu olarak verdik.

Üretim yapmak isteyen bütün vatandaşlara ücretsiz nohut, siyez buğdayı, sebze fideleri, badem ve ceviz fidanları dağıttık, üretim seferberliğine katkıda bulunduk, tarımsal üretimi çeşitlendirdik. Kadın üreticiler için “Kadın Kooperatifi” kurduk.

Kullanılmayan eski karakol binasının bakımını yaptık, “Doğal Ürünler Üretim Evi” olarak Kadın Kooperatifi’ne tahsis ettik. Kadınların üretim sürecinde ihtiyaç duyduğu ekipman için hibe başvurusu yaptık.

Tarihî su değirmenini restore ettik, vatandaşların hizmetine sunduk. Kullanılmayan bir başka binayı hayırseverlerin de desteğiyle restore ettik, kültür merkezine dönüştürdük. Hayırsever vatandaşların yardımıyla Esentepe Mahallesi’ndeki sulama sistemini kapalı sisteme dönüştürdük. Çukurbağ Mahallesi’nde sosyal tesis binası yaptık. Belediye binasının alt kısmında üretim yapan tekstil atölyesinde pandeminin ilk günlerinde yüz bin adet maske ürettik, vatandaşlara ve kardeş belediyelere ücretsiz dağıttık. Esentepe Mahallesi’nde park ve şehitlik yaptık. Mezarlıkları düzenledik. Araç parkını yeniledik. Belediye arazisine güneş enerjisi santrali kurduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MUSTAFA DOĞAN:
Üretimi ve istihdamı desteklemeye devam edeceğiz. Beldemize kapalı spor salonu ve kültür merkezi yapmayı planlıyoruz. Belediye arazisinde imara açılan bölgelerde konut projeleri yapacağız, bu sayede konut ihtiyacını gidermeyi hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MUSTAFA DOĞAN
: Karaman ilinin tek CHP’li belediyesi olduğumuz için çok fazla göz önündeyiz, bu durum bizi dezavantajlı bir konuma yerleştiriyor. Devlet kurumlarından hiçbir şekilde destek alamıyoruz. Bütün kapılar yüzümüze kapanıyor. İller Bankası kredi imkânı sağlamıyor. Kalkınma ajansları hiçbir projemizi onaylamıyor. Destek alabileceğimiz süreçler iktidar partisi tarafından engelleniyor. Kardeş belediyelerle işbirliğimiz engellenmeye çalışılıyor.



Önerilen Haberler