"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Elmasoğlu: “İlçemize estetik bir görünüm kazandıracağız”

  • 9 Mayıs 2022
Hatay Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu Belediye Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ÖKKEŞ ELMASOĞLU:
Atıl durumdaki Burnaz Plajı’nı hizmete açtık. Plaj, dünyanın üç önemli kumsalından biri, altı kilometre uzunlukta ve eşsiz bir alana sahip. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’yla işbirliği yaparak plajı 2020 Eylül ayında vatandaşların hizmetine sunduk. Çiftçilere destek olmak için Erzin Tarım Ürünleri Ltd. Şti. aracılığıyla çiftçilerden alınan ürünleri www.erzintarim.com.tr üzerinden tüketicilere ulaştırıyoruz. Bu sayede Erzin’in doğal ürünlerini, kırma zeytinini, zeytinyağını, mandalinasını İSSOS markasıyla Türkiye’deki tüketicilerle buluşturuyoruz. Kadın Eli Pazarı’nı açtık, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağladık.

Üstyapı çalışmalarını tamamladık. İlçemizin girişinden başlayarak avlu duvarlarına estetik bir görünüm kazandırdık. Kaldırımları onardık ve yeniledik. Esnafın dükkânlarının önündeki çinko sundurmaları değiştirdik. Aydınlatma sistemini yeraltına aldık. İsalı Deresi’nin içini ışıklandırdık. Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte onardık, 60.000 ton asfalt serim çalışması yaptık. Bazı mahallelerdeki yol ve asfalt çalışmaları devam ediyor.

İmar planının birinci etabı için gerekli kontroller yapıldı, çalışmalar Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin meclisi tarafından onaylandı ve yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren birinci etap için İmar Kanunu’nun 18. maddesine göre uygulamalara başlandı. İmar planının ikinci etabını hazırladık, kontrolleri yaptık, onay için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdik. İmar planının tamamlanmasıyla birlikte ilçemiz konut yapımına uygun hâle gelecek.
 
Bölgenin ve ilçemizin en önemli değerlerinden olan Şahin Tepesi mesire alanının tabiat parkı olarak hizmete açılması için yaptığımız üç aşamalı planlamada birinci etabın projesi tamamlandı, ihale sürecinin ardından yapım aşamasına geçeceğiz. Birinci etabı bu yaz tamamlamayı hedefliyoruz. Şirinsu, iki yılı aşkın girişimlerimiz neticesinde Orman Bakanlığı tarafından mesire alanı ilan edildi. Orman İl Müdürlüğü’yle sözleşme imzaladık. Şahin Tepesi Tabiat Parkı’nın ikinci ve üçüncü etaplarının tamamlanmasının ardından Şirinsu mesire alanı için çalışmalarımız devam edecek.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ÖKKEŞ ELMASOĞLU
: Sanayi Sitesi’ni mevcut yerinden taşıyacağız, aynı yeri sosyal yaşam alanına (yeşil alanlar, parklar, kafeler) dönüştüreceğiz. Vatandaşlar ve pazar esnafı için modern, kapalı pazaryeri yapacağız. İmar Kanunu’nun 18. maddesi kapsamında imar planını tamamlamayı hedefliyoruz. İlçemize estetik bir görünüm kazandırmak için çalışmalar yapacağız. İlçemize yüzme havuzu yapmak istiyoruz. Belediyemizin futbol okuluyla ilçemizde sporu geliştirmeyi amaçlıyoruz. İlçemizin stadyumunu çocuklarla buluşturduk. İlçemizde sporu teşvik edeceğiz, futbolcu yetiştiren bir ilçe olacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ÖKKEŞ ELMASOĞLU:
Göreve başladığımız günden bu yana tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içinde çalıştık, herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadık.


Önerilen Haberler