"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Engin: “Kentsel dönüşüm çalışmalarını ilerletmek istiyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ALİ ENGİN:
Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürürken, hiçbir vatandaşı ayırmadan herkese eşit hizmet götürmeyi ilke edindik.

İlçemize beş yılda beş anaokulu kazandırmak için söz vermiştim. “5 Yılda 5 Anaokulu” sloganıyla yola çıktık. Çocukların iyi bir okul öncesi eğitim alabileceği “Narçiçekleri Anaokulları” projemize başladık. 2019 yılının Eylül ayında Yaşar Kemal, 2020 yılının Eylül ayında Narlı, 2021 yılının Ekim ayında Çatalkaya şubelerini açtık. Narçiçekleri Anaokulu’nun üç şubesinde 200’e yakın çocuk (3-6 yaş grubu) eğitim görüyor. Yaşamın temellerinin atıldığı anaokullarımızda daha fazla çocuğun eğitim alabilmesi için dördüncü ve beşinci şubelerin hazırlıkları sürüyor.

İlçemize çok sayıda park inşa ettik. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Park Orman-Mandalin Kafe’yle Zeytin Kafe’yi hizmete sunduk.  

2019 yılında göreve başlamamızdan kısa bir süre sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle karşı karşıya kaldık. Sokakları kadınlara emanet ettik. İzmir’in kadınlardan oluşan ilk temizlik ekibini kurduk. Bu süreç boyunca hem temizlik hizmeti verdik hem de dezenfeksiyon işlemi yaptık. Katı Atık Ayrıştırma Tesisi’nde 13 farklı atığı sınıflarına göre ayrıştırmaya başladık.

“Yüzde Yüz Uzlaşı” sloganıyla kentsel dönüşümün ilk adımını attık. Bu sayede vatandaşlar yeni, modern, daha sağlıklı ve depreme dayanıklı konutlarda yaşayacak. İlçemize dört kilometre uzunluğunda yeni bisiklet ve yaya yolu yaptık. İlçemizin en işlek caddelerinde yenileme ve sağlıklaştırma çalışmaları yürüttük. Barış Sokak’ı ve Güngören Caddesi’ni yeniledik, yaklaşık dört kilometrelik yağmur suyu hattı döşedik. Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri olan Yukarıköy’deki 122 binayı aslına uygun olarak restore ediyoruz, yolları düzenliyoruz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçemize yeni bir turizm destinasyonu kazandıracağız.

Belediyemizin en özel projesi, Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası. 2019 yılında İzmir’in ilk çocuk senfoni orkestrasını kurduk. Projemiz ülke sınırlarını aşacak. Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verdi. Onlarla ne kadar gurur duysak az. Kadınlar için S.S. Üretici Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Kadınların üreterek kazanmasına vesile olduk, olmaya da devam ediyoruz. “Hoş Geldin Bebek” projemizle ailelerin en mutlu anlarında yanlarında oluyoruz. Aileleri ziyaret ediyoruz, hazırladığımız bebek çantalarını hediye ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle faaliyete başlayan Meslek Fabrikası’nda ücretsiz kurslar düzenliyoruz, vatandaşları meslek sahibi yapıyoruz.
 
Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ALİ ENGİN:
Yerel seçimlere kadar yapacak çok işimiz var. Narlıdere’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını ilerletmek istiyoruz. Çok özel iki projeyi de hayata geçireceğiz. Bu projelerden ilki, Narlıdere Port. Sahilevleri’nde 240 özel motor yat kapasiteli marina yapacağız. Diğer önemli projemiz ise, Tenis Kulübü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Pir Sultan Abdal Parkı’nı yeniliyoruz. Park, ilçe merkezinde vatandaşlara nefes aldıracak. Narçiçekleri Anaokulu’nun iki şubesini saha ilçemize kazandıracağız. Daha önce üç şube açtık.

Atatürk Kültür Merkezi’nin altındaki 1.400 metrekarelik alanı yenileyeceğiz, daha modern ve kullanışlı hâle getireceğiz. Merkezde, vatandaşların direkt iletişim kuracağı birimler olacak, nikâh salonu da yer alacak. Merkezi 2022 yılının sonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ALİ ENGİN:
Belediye başkanlığından önce CHP İl Başkanlığı görevini yürüttüm. Kamuda görev yapanların hem başka kurumlara hem de hizmet verdikleri insanlara aynı siyasi pencereden bakmaması gerektiğine inandım. Narlıdere’ye de aynı anlayışla hizmet ediyorum. Narlıdere’yi mümkün olduğu kadar siyasi çekişmelerden ve partilerin tartışma ortamından uzak tutuyoruz. Narlıdere’de sağduyulu yöneticilerimiz var. Kamu-siyaset ortaklığında enerjimizi gelişen ve büyüyen Narlıdere için harcıyoruz. Şimdiye kadar bu çerçevenin dışında olumsuz bir durum yaşanmadı.


Önerilen Haberler