Eskişehir Büyükşehir’den küçük çiftçi için destek

• 9 Mayıs 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi” başlattı.

Artan maliyetler nedeniyle üretemez hâle gelen çiftçilerin 50 dekarlık arazisi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hasat edilecek. ÇKS belgeli ve 100 dekar altında tarlası olan çiftçiler bu uygulamaya başvurabilecek. Proje hakkında bilgi veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Çiftçileri desteklemek ve girdi maliyetlerindeki sıkıntıları azaltmak amacıyla Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi’ni hayata geçiriyoruz. 100 dekarın altında tarlası olan çiftçinin 50 dekara kadar olan hububatının hasat işlemlerini biz üstleniyoruz. Bu proje kontenjanla sınırlı olacak. Belirtilen şartları taşıyan çiftçiler, www.eskisehir.bel.tr internet adresinden veya 0222 229 04 45 numaralı hat üzerinden bilgi alabilir,” dedi.