"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gemi: “İlçemizde Sosyal Yaşamı Canlandıracağız”

  • 9 Mayıs 2022
Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
HÜSEYİN GEMİ:
90 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yaptık, üniversitede yeni derslikler oluşturduk. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladık, 150.000 metrekare kilit parke taş döşedik.

Mülkiyeti belediyemize ait olan 16.000 metrekarelik alana 1.108 Kw üretim kapasiteli güneş enerjisi santrali kurduk.

Çocuk parklarını yeşillendirdik, oyun alanlarını yeniledik. Yetişkinlerin de yararlanması için parklara spor aletleri yerleştirdik.

Üretimde ve pazarlamada verimliliği artırmak, yeni gelir kaynakları oluşturmak, ilçemizdeki sosyal yaşamı canlandırmak amacıyla LEADER Projesi’ni hayata geçirdik. Kamu, sivil toplum, özel sektör, kadın ve gençlik temsilcilerinden oluşan Kızılhisar Yerel Eylem Grubu, 10 ilden yapılan 50 başvuru arasında sekizinci sırada yer aldı, desteklenmeye layık görüldü.

İlçemiz sınırlarındaki çiftçilere 40 ton gübre desteği verdik. Belediyemize ait 15 adet hasta yatağını yatalak hastalara ulaştırdık. Öğrencilere eğitim desteğinde bulunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
HÜSEYİN GEMİ:
İmar planımızda pazaryeri olarak tahsis edilen, Yatağan Mahallesi’ndeki alana kapalı pazaryeri yapacağız. Ayaz Mahallesi’ne düğün, sünnet, yemek ve diğer organizasyonlar için salon inşa edeceğiz. Küçük çocuğu olan kadınları üretime dahil etmek için çocukların güvenle emanet edileceği kreş yapacağız. 0-5 yaş arası çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere Halk Süt dağıtacağız. Yatağan Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait olan 32.000 metrekarelik hususi orman niteliğindeki seyir tepesi ve mesire alanı yapacağız. Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu sayede israfı önleyeceğiz, kaynakların verimli kullanılmasını sağlayacağız, atık oluşumunu engelleyeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
HÜSEYİN GEMİ:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderdiğimiz projemiz bekletiliyor. Proje kapsamında bakanlıktan bir adet çöp kamyonu talep ettik, ancak talebimiz karşılanmadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi de ilçemizdeki yatırımları geciktiriyor.


Önerilen Haberler