"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Genç: “Katılımcılığa önem veriyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ŞÜKRÜ GENÇ
: 2019 yerel seçimlerinden sonra tüm planlar ve hedefler pandemi süreciyle değişti. Yaşamın her alanında olmaya yönelik bakış açımızla yönetim anlayışımızı oluşturduk. Pandemi sürecinde “yaşamı ayakta tutmak” anlayışını benimsedik. Rutin hizmetlerimizi pandemi kurallarına uyarladık. Ülkemizin ve dünyanın önemli bilim insanlarıyla birlikte pandemiden sonra yeni dünya düzenine ilişkin bir kitapçık hazırladık. Sosyal devlet anlayışının güçleneceği öngörüsüyle hareket ederek sosyal destek çalışmalarına yoğunlaştık. “Halk Kart” uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere pandemi sürecinden etkilenen tüm vatandaşlara destek olduk. Okullarda eğitime ara verilmesine rağmen burs almaya hak kazanan öğrencilere ödeme yaptık, asker ailelerine maaş desteğini sürdürdük. Belediyemizin kiracısı olan esnafın kira ödemelerini erteledik. Bu süreçte sosyal destek paketlerini ilçemizin esnafından aldık. Pandemide sağlık kurumlarının ve çalışanlarının işini nasıl kolaylaştırırız diye düşündük. Tıbbi malzeme ve dezenfektan desteği verdik. Belediyemizin sağlık polikliniklerinin iş kapasitesini artırdık. Ambulanslarımızı hizmete sunduk. Sosyal tesisleri sağlık çalışanlarının kullanımına açtık. Maden Mahallesi’nde Doç. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in adını verdiğimiz Sosyal Yaşam Rehabilitasyon ve Terapi Merkezi’ni açtık. Merkezde, fizyoterapi ve fizik tedavi ünitesi, diyabet önleme merkezi ve laboratuvar yer alıyor.

Bugünü düşünerek hareket ederken, yarını da planlamak zorundasınız. Pandemiden en büyük darbeyi eğitim aldı. Çocuklar hem travma yaşadı hem de okuldan uzak kaldı. Uzaktan eğitim altyapısının hazır olmaması ve teknik donanım eksiklikleri nedeniyle süreç iyi yönetilemedi. Sarıyer Akademi uzaktan eğitime hazırlıklıydı. Akademinin sistemini 81 ilin kullanımına açtık. Online sınav altyapısı sayesinde ülke çapında sınav düzenledik. Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi, 7-14 yaş arasındaki çocuklar için online eğitim desteği verdi. Merkezin şu anda 11 şubesi var. Gündüz bakımevleri de sekiz şubesiyle çocukları yalnız bırakmadı.

Pandemi, 65 yaş üstü vatandaşları başta olmak üzere herkesi hareketsiz bıraktı. Evlere kapandık. Bu nedenle sporun önemi anlaşıldı. Çevrimiçi platformlar aracılığıyla kültür, sanat ve spor faaliyetleri düzenledik, eğitimler verdik. Su altı ekibi kurduk. Ekip, belediyemizin çalışanlarından oluşuyor. Su Sporları Merkezi’ni hizmete açtık. Mahallelerde, açık alanlarda spor etkinlikleri düzenledik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ŞÜKRÜ GENÇ
: Pandemiyle mücadele ederken, hayata geçirmeyi hedeflediğimiz diğer projelerin altyapısını oluşturduk. Okul öncesi eğitim oldukça önemli. “Her mahalleye bir kreş” sözümüzü tutuyoruz, üç yeni kreşi hizmete sunacağız. Böylece kreş sayısı 11’e yükselecek. Belediyemizin eski binasını kütüphane yapıyoruz, kütüphaneyi kısa sürede tamamlayacağız. Yeni bir spor salonunun inşasına başlıyoruz. Çok amaçlı spor salonu ilçemizdeki önemli bir eksiği giderecek. Aşevi projemizi hızlandırdık. Aşevini yakında hizmete açacağız. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine yemek ulaştıracağız, dayanışmayı büyüteceğiz. Belediyemizin eski hizmet binalarından birini sosyal tesise dönüştüreceğiz. Diğer bir hizmet binasını da balık pazarı ve pişirme tesisi olarak planladık. İlçemizin köylerinde tarım yapılıyor. Tarımsal üretimi ve çiftçileri desteklemek amacıyla bölgedeki hizmet binamızı kurutma tesisi yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ŞÜKRÜ GENÇ:
13 yıldır görev yapıyoruz. Çalışma arkadaşlarımla birlikte ilk günden bu yana her ne olursa olsun işimize bakmayı tercih ettik. Bu süreçte trajikomik diyebileceğim olaylar yaşadık, ama hiçbirinin üzerinde durmadık, yolumuza devam ettik. Yaptığımız ve yapmak istediğimiz her proje vatandaşların onayından geçiyor. Katılımcılığa önem veriyoruz. Vatandaşların güveni ve onayı bizim için önemli. Çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler