"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Geyik: “Üreticileri desteklemeyi sürdüreceğiz”

  • 9 Mayıs 2022
Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
SEYFİ GEYİK:
İlçemizin imara uygun alanlarında yol düzenleme çalışmaları yaptık, yaya geçitlerini güvenli hâle getirdik. Genç yaşta kaybettiğimiz, ilçemizin değerli esnaflarından bir vatandaşın adına Köprübaşı Mahallesi’nde park yaptık. Caddelere ve sokaklara 14.000 metrekare kilit parke taşı döşedik, yolları araç ve yaya trafiği için düzenledik. İlçemizin merkezindeki mezarlıkları koruma altına aldık, hayvanların mezarlıklara girmesini engelledik, mezarlıkları daha temiz ve düzenli hâle getirdik. Her yıl düzenli olarak yaklaşık 30.000 adet fidan aldık, köylerde ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarla birlikte bu fidanları toprakla buluşturduk, daha yeşil bir Hozat yaratmayı hedefledik.

Yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını çözmek için Yeni Mahalle’ye iki adet 200’er metreküplük yeni su deposu yaptık. Asbestli eski boru hatlarını iptal ettik, yaklaşık 6.6 kilometre içme suyu hattı yaptık. Mevcut su kaptajlarını onardık, su kaybını ve kaçağını azalttık, hayvan geçişlerini önlemek amacıyla çevreyi korumaya aldık, daha hijyenik koşullar oluşturduk. Köylülerin ve ilçe merkezinde üretim yapan vatandaşların ürünlerini satması için pazaryeri kurduk.

Öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla daha önce otel olarak hizmet veren ve şahsa ait bir binayı iki yıllığına kiraladık, binanın tadilatını yaptık ve 40 yataklı kız öğrenci yurduna dönüştürdük. Yardımsever vatandaşların desteğiyle belediyemiz bünyesinde burs fonu oluşturduk. Üniversite eğitimine devam eden 33 öğrenciye burs desteği verdik.

İlçemizde faaliyet gösteren “Kadın Kooperatifi” başta olmak üzere diğer kooperatiflere üretim ve pazarlama süreçlerinde destek (makine, teçhizat, fiziki mekân vb.) verdik, ürünlerin (organik bebek, cicim, kilim, halı, reçel, marmelat, salça vb.) satılması ve pazarlanması için destekte bulunduk, pazar oluşturduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
SEYFİ GEYİK:
“Atık Su Arıtma Tesisi” için çalışmalara başladık, projenin ihalesi İller Bankası tarafından yapıldı. Proje kapsamında belirlenen parseli kamulaştırma çalışmaları da başladı. “Katı Atık Yönetim Projesi” kapsamında Hozat ve Çemişgezek ilçelerinin atıkları için ilçemiz sınırlarında aktarma istasyonu yapmayı hedefliyoruz. Yeni Mahalle’de beş katlı kültür merkezi yapmayı amaçlıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
SEYFİ GEYİK:
Ülkemizdeki siyasi kutuplaşma ortamı yerel yönetimleri de fazlasıyla etkiliyor. İller Bankası’ndan gelen payların yetersiz olması nedeniyle bütçe planlamasında sıkıntı yaşıyoruz. Kaynak yetersizliği sebebiyle projelerimizi hayata geçiremiyoruz. Ayrıca belediyemizin mülkleri üzerindeki SGK borçlarından ve icralardan dolayı hibe ve kredilerden yararlanamıyoruz.


Önerilen Haberler