"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Günenç: “Enez’i ortak akılla yöneteceğiz”

  • 9 Mayıs 2022
Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ÖZKAN GÜNENÇ:
Göreve başladığımızda Enez için turizmin öncelikli olması gerektiğinin farkındaydık. Bu doğrultuda çalışmaya başladık. Enez’in sahil bölgesindeki siteleri, evleri ziyaret ettik, vatandaşların taleplerini dinledik. Çözüm üretmeye çalıştık. Benimle görüşmek isteyen vatandaşlar için randevu sistemini kaldırdık. Vatandaşlar istediği zaman belediyemize gelip benimle görüşebiliyor.

E-belediye sistemini kurduk. Bu sayede vatandaşlar belediyemizin internet sitesi aracılığıyla işlem yapabiliyor. Pandemi döneminde sistemin faydasını gördük.

Yol çalışmalarını tamamladık. 137.000 metrekare kilit parke taş döşedik, 6.000 metrekare yolu asfaltladık.

Enez Kadın Emek Pazarı’nı kurduk. Kadınlar üretiyor ve ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Belediyemizi yaklaşık 65 milyon TL’lik borçla devraldık. Bu süreçte Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan’ın desteğini aldık. Edirne Belediyesi’nin desteğiyle 7.500 metrekarelik park yaptık. Lagün gölünün kenarına “Manzara” adını verdiğimiz yaşam alanı inşa ettik. Enez Cadde İnternet Projesi’ni hayata geçirdik. Cumhuriyet Meydanı’nda, Kale Caddesi’nde, Yunus Gazi Sokak’ta ve Altınkum sahilinin belli bölümlerinde internete hızlı ve kolay ulaşılıyor.

İlçemizin sahiline halk kütüphanesi kazandırdık. Ücretsiz sokak kitaplıklarını yaygınlaştırdık. Bu uygulamamız yoğun ilgi görüyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ÖZKAN GÜNENÇ:
Hedeflerimizden biri, ilçemizi Cittaslow üyesi yapmak. Bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarından gönüllülerle, ayrım yapmaksızın siyasi parti temsilcileriyle, vatandaşlarla birlikte bir komisyon kurduk, girişimlere başladık.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ÖZKAN GÜNENÇ
: Siyasi engellemelerle karşılaştık. İller Bankası’ndan gelen payda sorun yaşıyoruz. İlçemizin nüfusu yaz aylarında 90.000’e ulaşıyor, ancak mevcut nüfusumuz (4.000) göz önünde tutuluyor. Önümüzdeki süreçte doğalgazın ilçemize gelmesiyle birlikte bu sorunu bir nebze de olsa çözebileceğimizi umuyoruz.

“Enez’e Sözümüz Var” sloganıyla yola çıktık. İlçemiz için çalışmaya devam edeceğiz, ilçemizi ortak akılla yönetmek için ne gerekiyorsa yapacağız.


Önerilen Haberler