"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İbaş: “Hizmet kalitesini düşürmeyeceğiz”

  • 9 Mayıs 2022
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
CELAL ALPER İBAŞ:
Göreve başladığımızdan bu yana geçen üç yıllık süreçte çalışma anlayışımızı temel hizmetleri eksiksiz ve hızlı bir şekilde yerine getirme prensibi üzerine kurduk. Beş yıllık hizmet süremizde büyük proje yatırımlarını engellemeler nedeniyle gerçekleştiremeyeceğimizi düşünmüştük. Öncelikle belediye hizmetlerini en üst seviyeye çıkardık. Temizlik hizmetlerini ilçemizin ara sokaklarını da kapsayacak şekilde yaygınlaştırdık. Yabani otlarla mücadele çalışmaları başlattık. Otlardan görünmez hâle gelen kaldırımları temizledik. Ana caddelerde ve sokaklarda kum temizliği yaptık, ilçe girişindeki bulvarları, mesire alanlarını, ören yerlerini ve vadileri temizledik. Parkları ve bahçeleri yeniledik. Yeni parklar yaptık.

Vatandaşların hizmetlere kolayca ulaşması için belediyeyle iletişim hâlinde olmaları gerektiğini düşünüyorduk. Klasik yöntemler pek başarılı değildi (beyaz masa, halk masası vb.). Sosyal medyayı ve teknolojiyi kullanma düşüncesinden yola çıkarak “WhatsApp İhbar Hattı” kurduk. Bu uygulamayla vatandaşların belediyeyle iletişimini artırdık. Bu sayede vatandaşlar ihtiyaçlarını, görüş ve taleplerini hızlı ve kolay iletme imkânı buldu. Vatandaşların şikâyetleri ve talepleri belediyemizin birim müdürleri, personeli tarafından karşılandı, sorunlara çözüm üretildi. Ayrıca birimlerimiz de WhatsApp hattı üzerinden iletişim kurmaya başladı, bu iletişim süreci yönetimimiz tarafından takip edildi, belediye hizmetlerinin denetimi kolaylaştırıldı. Tüm birimler mesai sonunda günlük raporlarını yine WhatsApp üzerinden yönetime sunmaya başladı.

Sosyal belediyecilik anlayışının yaygınlaştırılması en önemli hedeflerimiz arasındaydı. Pandemi süreciyle birlikte sosyal yardım talepleri arttı. Yardımları daha hızlı organize etmek amacıyla belediyemiz bünyesindeki Sosyal Yardım Komisyonu’nun yönetmeliğini değiştirdik, yardımları nakdi, ayni yardım ve gıda, yakacak yardımı olarak sınıfladık.

Pandemi döneminde oluşturduğumuz atölyede kendi imkânlarımızla maske ürettik, dezenfektan temin ettik, vatandaşların evine ücretsiz ulaştırdık. Toplu kullanım alanlarını, kamu kurumlarını, camileri, durakları, toplu ulaşım araçlarını dezenfekte ettik. Ayrıca karantinadaki vatandaşlara ve ailelerine karantina süresi boyunca ücretsiz yemek desteği verdik. İlçemizdeki yaşlılara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde yemek, kuaför hizmeti de veriyoruz.

Altyapı ve üstyapı yatırımlarına ağırlık verdik. Yağmur drenaj hatlarıyla su isale hatlarındaki sorunları giderdik, içme suyu için yeni bir hattı şimdiki sisteme entegre ettik, yol çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda 1.5 yıllık sürede tüm sorunları çözdük.

Parti programımıza bağlı kalarak çalışma barışı üzerinde durduk. Ücret ve mesai sorunu gibi çalışma huzurunu bozacak, iş verimini düşürecek sorunları işçi sendikalarıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde çözüme kavuşturduk. KHK’yla şirket işçileri yaptığımız işçilerle Türkiye’de ilk defa toplu iş sözleşmesi imzalandı. Devlet memuru statüsündeki çalışanlar için sosyal denge tazminatı sözleşmesi (belediyemizin tarihinde ilk defa) yaptık, maaşları iyileştirdik. Belediyemizde teknik personel olarak çalışan ancak daha önce taşeron işçi statüsündeki personele sözleşmeli memur statüsü verdik. Yeni iş sahaları açtık, istihdam sağladık, işsizlik sorununa çözüm aradık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
CELAL ALPER İBAŞ:
Hizmetlerimizin kalitesini düşürmeden çalışmaya devam edeceğiz. Başladığımız ve büyük yatırım gerektiren projelerimizi tamamlamaya çalışacağız. Bu projeler, vatandaşların ilçemiz için yapılması gerektiğini düşündüğü ve önümüzdeki yerel seçimleri partimizin kazanmasını sağlayacak ortak amaçlı yatırımlar.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
CELAL ALPER İBAŞ:
Üç yıllık süreçte birçok zorlukla (pandemi, doğal afetler, ekonomik kriz, siyasi engellemeler) karşılaştık. İŞKUR’dan işçi verilmedi, devlet hibelerinden yararlanamadık, ilçeye yapılacak devlet yatırımlarına izin verilmedi, il genelinde belediyelerimiz görmezden gelindi, belediyemizin rutin işleri bile kurumlarda günlerce bekletildi.


Önerilen Haberler