"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Karadağ: “Belediyemizin hizmet ağını geliştireceğiz”

  • 9 Mayıs 2022
Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ görüşlerini Belediye Gazetesi’ne aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
TURAN KARADAĞ:
İlçemizde istihdama ve ekonomiye katkı sağlamak için tekstil fabrikası açtık. Hekimhan’ın ihtiyaçlarına uygun, vatandaşların taleplerini karşılayacak projeleri hayata geçirmek için çaba harcıyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra istihdama yönelik projeler yapacağımıza dair söz vermiştik, sözümüzü tuttuk. Belediyemiz bünyesinde 700 metrekarelik alanda 80 kişinin istihdam edildiği bir atölye açtık.

İlçemizin dışarı göç vermesini engellemek amacıyla vizyoner projelere imza atmaya devam ediyoruz. Yaptığımız araştırmalarda doğalgaz sorununun çözülmesi hâlinde yaklaşık 500 hanenin ilçe merkezinde kalacağını tespit ettik. Doğalgaz sözleşmesini imzalayarak Hekimhan’ı 2022 yılında doğalgazla buluşturacağız.

Belediyemizin araç filosunu yeniledik, 35 araç aldık (vekilimiz Veli Ağbaba sayesinde). Belediyemizde iş makinesi sayısı arttıkça hizmet ağımız da gelişecek.

İlçemizin sosyal etkinlik ihtiyacını karşılamak ve iyi sporcular yetiştirmek amacıyla gençler için 1.200 metrekarelik spor kompleksi yaptık. Tesiste fitness salonu, basketbol ve voleybol sahası, sauna, masa tenisi ve duş kabinleri yer alıyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
TURAN KARADAĞ:
Hayata geçirmek istediğimiz 34 projenin 32’sini üç yılda tamamladık. Kalan iki projemizi de en kısa sürede tamamlayacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
TURAN KARADAĞ
: Herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadık. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz.


Önerilen Haberler