Karışık: “İlçe turizmini geliştirmeyi amaçlıyoruz”

• 9 Mayıs 2022
Balıkesir Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
BURHAN KARIŞIK
: Belediye başkanının görevden alınmasına müteakip 30 Haziran 2021 tarihinde Erdek Belediye Meclisi tarafından yapılan seçimle Erdek Belediye Başkanı seçildim. Belediye personelinin maaşlarının ödenmesiyle ilgili yıllardır sorun yaşanıyordu. Başkan seçildiğimde personel maaşlarının zamanında ödenmesine (geçmiş dönemdeki maaşlar da dahil olmak üzere) öncelik verdim. Bu süre zarfında personel maaşlarının bir kısmı ödendi, ancak işçilerin ve memur personelin geçmişe dönük alacakları var. Ayrıca esnafa ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarımızı da bitirmeye çalışıyoruz. Ödemeleri tamamlayarak belediyemizi bu zor durumdan kurtarmak istiyoruz. Altyapı çalışmalarına devam ediyoruz, altyapı çalışmaları nedeniyle zarar gören sokaklarda ve mahallelerde yol ve asfaltlama çalışmaları yapıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
BURHAN KARIŞIK:
Erdek’e yapılması gereken devlet yatırımlarının takipçisi olacağız, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yat limanıyla ilgili projeyi hayata geçireceğiz, çevre düzenlemesini, altyapı ve yol çalışmalarını tamamlayacağız. Yaklaşık yirmi yıldır atıl durumdaki kültür merkezi inşaatını bitireceğiz. Zeytinli Ada’yı ören yeri olarak hizmete açmak istiyoruz. İlçe turizmini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Belediye personelinin refah seviyesini yükseltmek amacıyla personel özlük hakları kapsamında tazminat ödemesi yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
BURHAN KARIŞIK:
Göreve başladığımız günden bu yana bazı siyasi engellemelere maruz kaldık, ancak diyalog kurarak sorunları çözdük.