Karşıyaka Belediyesi çevre için eğitimlerini sürdürüyor

• 9 Mayıs 2022
Karşıyaka Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) uygulamaları kapsamında eğitimlerini sürdürüyor.

Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalarını organize etmek ve projeler geliştirmek üzere İklim Değişikliği Müdürlüğü’nü kuran İzmir’deki ilk ilçe belediyesi oldu. Hazırladığı Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’yla (SECAP 2020) öncü belediye olma özelliğini de taşıyan Karşıyaka Belediyesi, bu alanda önemli bir mesafe katetti. “İklim Krizi Ekseninde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” konulu eğitimde Prof. Dr. Canan Madran’ın rehberliğinde, 231 göstergeyle izlenen 17 amaç ve 169 hedef Karşıyaka özelinde değerlendirildi. Birim temsilcileri, hedeflerini nasıl uygulayacakları, başka birimlerle kesişen alanlarda yapılacak işbirlikleri ve geliştirilen projelere vatandaşların nasıl dahil edileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu.