"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kızıldaş:“İlçemizin kültürüne katkıda bulunacağız”

  • 9 Mayıs 2022
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MEHMET KIZILDAŞ:
Temizlik malzemeleri üretmek için fizibilite çalışmaları yaptık, Santepe Plastik Kimya A.Ş.’yi ilçemize kazandırdık. Fabrikada 20 personel çalışıyor, TSE kalitesinde ürünler üretiliyor, Devlet Malzeme Ofisi üzerinden satış yapılıyor. Bu sayede hem ilçe hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.

Arguvan’da yaşayan vatandaşların daha konforlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yerinde dönüşüm projesiyle 12 dairelik konut yapımını tamamladık, konutları vatandaşlara teslim ettik. İlçedeki esnaf için Sanayi Sitesi yaptık.

Yönetime geldiğimiz günden bu yana birlikte üretmenin ve yönetmenin mutluluğuyla çalışıyoruz. Muhtarlarla, mahalle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle, okullarla, üniversitelerle ve kardeş şehirlerle işbirliği yapıyoruz. Tüm paydaşlarımızla toplantılar yapıyoruz, ilçemizin sorunlarını birlikte çözüyoruz. Tarımsal üretime önem veriyoruz. Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulması için yürütülen çalışmalara destek olduk. Değirmenlerle ilgili bir projemiz var. Temiz ve hijyenik ortamda üretim yapılması, ürünlerin işlenmesi amacıyla eski cezaevinin tarafımıza tahsis edilmesi için Adalet Bakanlığı’na talebimizi ilettik. Binanın tarafımıza tahsis edilmesinden sonra tam otomatik makinelerin yer aldığı, ürünlerin işlendiği değirmeni vatandaşların hizmetine sunduk.

İlçe merkezine yakın akaryakıt istasyonu yoktu. Vatandaşların talepleri doğrultusunda belediyemizin imkânlarıyla akaryakıt istasyonu kurduk.

Gençleri spora teşvik eden çalışmalar da yaptık. Arguvan Belediyespor’a maddi-manevi destek olduk, desteğimizi sürdüreceğiz. Arguvan Belediyespor önce Bal Ligi’ne, sonra 3. lige yükseldi.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MEHMET KIZILDAŞ:
Türkülerin Başkenti olarak anılan ilçemizin kültürüne katkıda bulunan ozanların hayat felsefesini ve yaşam öykülerini gelecek nesillere anlatmak için çalışmalara başladık. Türkü Müzesi kuracağız. Her türkünün bir hikâyesi olduğunu biliyoruz, türküleri hikâyeleriyle gün yüzüne çıkaracağız. Ozanların adını sokaklarda yaşatacağız. Ozanları tanıtmak için çalışmalarımız devam edecek. Bilim çağında yaşıyoruz. Bilime katkıda bulunacak çalışmalar yapacağız.

Yapımı devam eden Yoncalı Barajı’nın 2024 yılında tamamlanmasıyla birlikte sulu tarım uygulamalarıyla ilçemizdeki arazilerde verimi artıracağız, ürün çeşitliliği sağlayacağız. Malatya’nın tahıl ambarı olarak bilinen ilçemizde sulu tarım uygulamalarıyla birlikte seracılık faaliyetlerini teşvik edeceğiz, sebze-meyve çeşitliliğini artıracağız, sağlıklı ve kaliteli ürünleri piyasaya sunacağız.

Arguvan Meslek Yüksekokulu girişimlerimiz olumlu sonuçlandı. Gençler için ilçemize bir yüksekokul kazandıracağız, gençlerin eğitimine destek olacağız. Gençleri sosyal hayatın her alanında görmek istiyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MEHMET KIZILDAŞ:
Herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadık.


Önerilen Haberler