Mezitli’de kadınlar aronya üretiyor

• 9 Mayıs 2022
Mezitli Belediyesi desteğiyle kadınlar aronya üretimine başladı.

Mezitlili kadın üreticiler, “süper meyve” olarak adlandırılan aronya tarımı yapmaya başladı. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Fonu işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ilk fidanlar toprakla buluştu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Mezitli İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken, mahalle muhtarları ve kadın üreticiler aronya bitkisi dikti. Aronya bitkisinin anavatanı Kuzey Amerika. Aronya, üç yıl sonra meyve vermeye başlayacak, dördüncü yılda tüm masraflarını karşılayacak. Proje dahilinde üretici kadınlara belli dönemlerde aronya yetiştiriciliği konusunda eğitimler de verilecek.