"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Oya: “Kemerhisar’ın geleceğine yatırım yapıyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
RAMAZAN OYA:
Bir önceki dönemden kalan borçları (esnaf, personel maaşı, vergi, SGK vb.) ödedik. Kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan 96 kilometrelik yolun 40 kilometresini tamamladık. Bütçemiz doğrultusunda diğer bozuk yolları da onarmaya devam ediyoruz. Belediye personelinin %35’i emekli oldu, kadromuzu yeniledik. Kardeş belediyeler ve büyükşehir belediyeleriyle işbirliği yaparak araç ve iş makinesi filomuzu genişlettik. Beldemizin girişini aydınlattık, ağaçlandırma ve refüj çalışması yaptık. Sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yiyecek, giyecek ve eğitim yardımında bulunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
RAMAZAN OYA:
Muratpaşa Kongre Merkezi’ni tamamlamayı hedefliyoruz. Merkezin proje ve ihale aşaması tamamlandı. Finansmanın bir kısmını kardeş belediyemiz Muratpaşa Belediyesi karşılayacak. Beldemizin içme suyu sıkıntısını çözmek için başladığımız ve ihale aşamasına getirdiğimiz projeyi tamamlayacağız. Güneş enerjisi sistemleriyle ilgili başladığımız projeyi bitireceğiz. Kayseri Tabiat Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nün işbirliğiyle tarihî su kemerleri yolunu trafiğe kapatarak bu güzergâhı yürüyüş ve bisiklet yolu olarak değerlendirmeyi hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
RAMAZAN OYA:
Özellikle Anadolu’da CHP’li belediye olmak engellemeleri de beraberinde getiriyor. İl Özel İdaresi’nin ve milletvekillerinin baskısı nedeniyle kendi bütçemizle hayata geçireceğimiz hizmetlerde dahi zorluk yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz.


Önerilen Haberler