"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Sarıkaya: “İlçemizin tanıtımına yönelik çalışmalar yapıyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
SATILMIŞ SARIKAYA:
Öncelikle işsizlik sorununu ele aldık. İlçemizde 2016 yılında kapanan Gürmen A.Ş. fabrikasının yerine 2019 yılında Konvoy Tekstil’in açılmasına vesile olduk. Fabrikada şu anda 200 kişi çalışıyor, pantolon bandının açılmasından sonra bu sayı 400’e çıkacak. RMS, kendi yerini aldı, çalışan sayısını 400’e yükseltti. Mülkiyeti belediyemize ait olan iki işyerinin kiralama işlemlerini tamamladık, yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceği yeni tekstil fabrikasının açılmasına katkıda bulunduk.
Belediyemizin araç filosuna iki çöp kamyonu, bir yol süpürme aracı, iki otobüs, bir otomobil, bir damperli kamyon dahil ettik. İki yıldır kullandığımız, Kastamonu Belediyesi’ne ait olan itfaiye aracını da belediyemize kazandırdık.
Sanayi Sitesi’nin yollarını ve altyapısını yeniledik. Bulut Kontrplak’ın fabrikasının altyapı çalışmalarını tamamladık, fabrikanın daha düzenli ve temiz olmasını sağladık. İlçe hamamını restore ettirdik, ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Belediye mezarlığının genişletilmesi için 2.259 metrekare alanı kamulaştırdık. Yeşil Mahalle Rafet Vergili Caddesi’ndeki eski hamamı restore ettik ve düzenledik, sosyal tesis olarak açılışını yaptık, vatandaşların hizmetine sunduk. Ortaöğretim çağındaki öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla bocce sahası yaptık. İlçemizdeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve park sorununu çözmek için açık otoparklar inşa ettik.
Ligden çekilen Araçspor Futbol Kulübü’nü aktif hâle getirdik, liglere tekrar merhaba dedik. Bu yıl ligi şampiyon tamamlayarak amatör düzeyde bir üst lige çıktık. Kadın Hentbol Takımı kurduk. Takım, Süper Lig’de mücadele ediyor.
Şekerciler, Pastacılar ve Yayla Kültürü Festivali’ni tekrar başlattık. Festivalin ilçe kültürü ve tanıtımı açısından önemli bir yeri var. Gölcük ve Fındıklı Yaylası’nda kamp düzenledik. Ankara’daki motosiklet dernekleriyle kamp-karavan derneklerinin katılımıyla dört gün boyunca keyifli bir etkinlik düzenledik. 28-29-30 Ocak’ta Kastamonu-Araç Yayla Kış Festivali düzenledik. İlçemizdeki yaylaları tanıtmaya devam ediyoruz. Başköy’deki kazı çalışmalarında eski uygarlıklara ait eserler bulundu, çalışmalar devam ediyor, eserleri dünyaya tanıtacağız.
Düzenlediğimiz festivallerin yanı sıra yöremize ait yemeklerin ve içeceklerin patentini, coğrafi işaretini veya mahrecini almak için çalışmalarımız devam ediyor. Kül çöreğinin coğrafi işaretini alarak ülke genelinde tanınmasına vesile olduk. Göce çorbasının coğrafi işareti için çalışmalarımız tamamlandı.


Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
SATILMIŞ SARIKAYA:
Önceliğimiz, HES Projesi. Projeye başlarken Adil Acar Elektrik Enerji Üretim A.Ş.’nin hisselerini bedelsiz olarak belediyemize devrettik. Fizibilite çalışmalarımızı tamamladık, projenin ön lisans hakkını kazandık. Projeyi 2024 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de ilçemizi kalkındıracağız.  
İlçemize doğalgaz getirmek için yaptığımız çalışmalar da olumlu sonuçlandı. Kargaz şirketi tarafından istenen evrakları tamamlayarak, 2022 yılında tüm süreçleri tamamlayarak yıl sonunda ilçemize doğalgazı kazandırmayı planlıyoruz. Diğer projelerimiz arasında çay bahçesinin restore edilmesi, Terminal Kafe ve bahçesi, Yeşil Mahalle’de çocuk oyun alanı, Cumhuriyet Parkı, Şekerci Hacıbekir Müzesi yapımı, ilçe girişine yönelik proje yer alıyor.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?

SATILMIŞ SARIKAYA: Belediyemize yönelik yardımlarda sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak siyasi bir engellemeyle karşılaşmadık.




Önerilen Haberler