"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şenel: “Yeşilova’ya daha iyi hizmetler sunacağız”

  • 9 Mayıs 2022
Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MÜMTAZ ŞENEL:
Göreve başladığımda önceliğim, Yeşilova’ya daha iyi hizmet sunmak oldu. İlçemizin daha düzenli, temiz ve yaşanabilir olması için belediye araçlarının ve mülklerinin vatandaşların yararına kullanılmasını sağladım. Bu anlayışla çalışmaya devam ederek ilçemize yeni hizmet araçları, parklar, otel, kantar kazandırdık.

Ücretsiz servis hizmeti başlattık. Öğrencilerin okul servisleri ve vatandaşların kullandığı pazaryeri servisleri ücretsiz hizmet veriyor.

 “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında yeni bebekleri olan çiftleri yalnız bırakmadık, bebekleri hediyelerle karşıladık.

Cenaze hizmetleriyle vatandaşların acı günlerinde yanında olduk.

İlçemizin yedi mahallesinde yol çalışmaları yaptık, 35.000 metrekare kilit parke taşı döşedik. Kilit parke taşı alım ihalesi 1.000.000,00 TL’ye ulaştı.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MÜMTAZ ŞENEL
: Yeşilova Atık Su Arıtma Tesisi için İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 11.11.2021 tarihinde yapılan ihaleyi Maksomer İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ve Ada Grup Yapı Sis. Enj. İnş. Elekt. Dan. Tic. Ltd. Şti. kazandı, 20.12.2021 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Toplam 12.245.000,00 TL tutarındaki projenin %50’si belediyemiz imkânlarıyla, %50’si de SUKAP hibe desteğiyle yapılacak, proje en kısa sürede tamamlanacak.

Sıfır Atık Projesi hazırladık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderdik. Projenin değeri 6.500.000,00 TL, %100 hibeyle hazırlandı. Projede iki adet çöp toplama aracı, bir adet vidanjör, atık toplama merkezi, kompost makinesi, 500 adet gri konteyner, 850 adet mavi konteyner, parklara ve mesire alanlarına çöp kovaları, yağ, ilaç ve tekstil malzemeleri toplama kutuları yer alıyor. Çöp toplama aracı belediyemize teslim edildi.

Kapalı pazaryerinin üzerindeki 2.000 metrekarelik alana kuracağımız güneş enerjisi sistemiyle hem belediye binamızın ve iktisadi işletmelerimizin elektrik faturalarını ödemeyeceğiz hem de yaklaşık dört yıl sonra aylık ortalama 300.000,00 TL gelir elde edeceğiz.
 
Diğer projelerimiz arasında kapalı spor salonu, hayvan barınağı, sosyal tesis, kır düğünü alanı ve huzurevi yer alıyor.   

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MÜMTAZ ŞENEL
: Belediyemize ait Salda Gölü Belediye Halk Plajı, “Millet Bahçesi yapılacak,” dendi, yıkıldı ve elimizden alındı. Yine mülkiyeti belediyemize ait tarihî Sultan Pınarı Tesisi yıkılma tehlikesi olduğu söylenerek yıkıldı. Hayvan barınağı için yer verilmedi.


Önerilen Haberler