"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tekemen: “İlçemizin geleceğini planlıyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Bolu Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
EMİN TEKEMEN:
Yaşlı vatandaşlarla engelli vatandaşlar için servis hizmeti başlattık. Belediyemize ait dağ evleri için sınır tespiti yaptırdık, evlerin etrafını çitle çevirdik, gelişim planı hazırlattık ve çalışmalara başladık. Belediyemizin garajı araçlara yetersiz geldiği için kapalı garaj yaptık. İlçemizin yöresel ürünlerini tanıtmak ve vatandaşların gelir elde etmesini sağlamak amacıyla yöresel ürünlerin üretimine ve satışına başladık. İlçemizin geleceğini planlamak için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla çalıştay ve sempozyum düzenledik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
EMİN TEKEMEN:
Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden almayı planladığımız arsayı vatandaşlara satmayı, ilçemizdeki nüfus yoğunluğunu artırmayı hedefliyoruz. TOKİ aracılığıyla ilçemize 140 tane konut kazandırmayı ve konut sıkıntısını çözmeyi planlıyoruz. Belediyemize ait dağ evlerinin sayısını artırmayı, çevre düzenleme çalışmalarını tamamlamayı, ilçemizi kamp ve karavan turizmine açmayı amaçlıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
EMİN TEKEMEN:
Kamu kuruluşlarıyla ilişkilerde siyasi tavır alınıyor. İller Bankası’ndan ve kamu bankalarının birinden 250.000 TL’lik kredi talep ettik, ancak talebimiz kabul edilmedi.


Önerilen Haberler