"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Turgut: “Projelerimize ara vermeden devam edeceğiz”

  • 9 Mayıs 2022
Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ŞÜKRÜ TURGUT:
Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda modern bir ilçe yaratmak için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemize 55.000 metrekare kilit parke taşı döşedik. Yaz aylarındaki su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla sondajla su çıkarttık. Ayrıca içme suyu sağlayan motopomplara güneş enerjisi paneli kurduk. Makine parkımıza bir iş makinesi kazandırdık. Atatürk Meydanı’nda çevre düzenlemesi yaptık. Çevre yeşillendirme çalışması için 10.000 fidanı toprakla buluşturduk. İlçe girişinden çarşı meydanına kadar olan alana 3.000 metre kaldırım taşı döşedik, çevre düzenleme çalışmaları yaptık. İlçe mezarlığındaki yollara kilit parke taşı döşedik. Otogarın ve sosyal tesislerin inşaatını tamamladık. Lise öğrencileri için Anıtkabir gezisi ve kültür gezileri düzenledik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ŞÜKRÜ TURGUT:
Projelerimize ara vermeden devam edeceğiz. Doğalgazla ilgili projeyi hayata geçireceğiz. Çarşı Meydanı’nda çevre düzenlemesi yapacağız. Yol ve kilit parke döşeme çalışmalarını tamamlayacağız. İlçemize içme suyu pompalayan diğer motopomplara da güneş enerjisi paneli kuracağız. Kültürel etkinliklere ve gezilere devam edeceğiz. İlçemizdeki çocuk parklarını yenileyeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ŞÜKRÜ TURGUT:
Üç yıllık hizmet dönemimizde herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadık. Belediye meclisimizde diğer partilerin üyeleriyle ve Kırşehir Belediyesi’yle uyumlu çalışıyoruz.


Önerilen Haberler