"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Türker: “Kaynarca’yı geliştirecek projeler üretiyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
SERDAR TÜRKER:
Hayırsever bir ailenin desteğiyle beldemize 50 kişi kapasiteli, 7 milyon TL yatırım bedelli yaşlı bakımevi kazandırdık. Bakımevinde yemekhane, kütüphane, her odada banyo ve TV, 700 metrekare bahçe, asansör, revir ve teras yer alıyor. Bakımevini ilçemize kazandıran hayırsever aileye teşekkür ediyorum. 6 milyon TL’lik yatırımla biyolojik arıtma tesisi ve ana kolektör hattı inşa ettik. Butik Hotel-Bungalov Evleri Projesi kapsamında 13 milyon TL’lik yatırımla 11 bungalov ev ve yüzme havuzu yaptık, 50 kişilik konaklama imkânı sağladık. Değirmenaltı Bungalov Restoran ve Bungalov Evler Projesi’ne 3 milyon TL yatırım yaptık, proje kapsamında restoran ve altı adet bungalov ev inşa ettik. Kadınlar Lokali’ni hayata geçirdik. Bu sayede kadınlar bir araya geliyor ve sosyalleşiyor. Kadınların ürettiği yöresel ürünlerin satılması için satış yeri oluşturduk, kadınların gelir kazanmasına katkıda bulunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
SERDAR TÜRKER:
Güneşten ve sudan enerji üretmek için çalışmalar yapıyoruz, bu kapsamda Almanya’nın Freiburg Belediyesi’yle görüşmelerimiz devam ediyor. Tarımsal üretime yönelik çalışmalarımız sürüyor, kuru fasulye ve lavanta ekiyoruz. MTA’yla beş yıldır devam eden çalışmalar ve yeraltı sismik çalışmaları tamamlandı, yeraltı haritaları çıkarıldı, sıcak su tespit edildi. Sıcak suyun çıkarılması, seracılık faaliyetleri ve termal tesis kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Çocuk kreşi yapmak istiyoruz. Bu konuda Kaynarcalı iş insanlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. “Kent Müzesi” inşa etmek istiyoruz. 200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın açılması için girişimde bulunacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
SERDAR TÜRKER
: Siyasi engellemeler her zaman oluyor. Özellikle merkezî yönetim bölgedeki yatırımlarla ilgili ayrımcılık yapıyor. Yol yapım çalışmalarında Türkiye Belediyeler Birliği’nden araç talep ediyoruz, ancak talebimiz karşılanmıyor.


Önerilen Haberler