"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yakut: “Her konuda siyasi engellemelerle karşılaşıyoruz”

  • 9 Mayıs 2022
Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
AYKUT YAKUT:
Beldemizin yollarına, tali yollara ve sokakların tamamına kilit parke taşı (104.000 metrekare) döşedik. Beldemizdeki düğün salonunu ve Demirkapı Mahallesi’ndeki yazlık düğün salonlarını yeniledik, tamir ve tadilat işlerini tamamladık. Biyolojik Arıtma Tesisi’ni İller Bankası’ndan devraldık, işletmeye başladık. Demirkapı Mahallesi’ndeki eski su deposunu yıktık. Beldemizdeki dere ve köprüler için DSİ’yle ortak bir program dahilinde çalışmalara başladık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
AYKUT YAKUT:
Demirkapı Mahallesi’nin altyapı projesini tamamladık, tüm engellemelere rağmen bu projeyi bitirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Beldemize eczane açılması için girişimlerimiz sürüyor. Kadınlar için kooperatif kurmak amacıyla belediyemizin hizmet binalarından birini onarıyoruz. Atıl durumdaki futbol sahasını ve devamındaki araziyi AB projesi kapsamında onaracağız, on dört yıldır hizmet dışı olan futbol sahasını hizmete açacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
AYKUT YAKUT
: Her platformda, girişimde bulunduğumuz her konuda siyasi engellemelerle karşılaştık. İktidar partisinin belediyelerine sağlanan imkânlardan yararlanamıyoruz.


Önerilen Haberler