Yelkenler gelecek için açıldı

• 9 Mayıs 2022
Çiğli Belediyesi ve Bear Sailing Yelken Takımı, minimum karbon ayak izi hedefiyle “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” yolculuğunu başlattı.

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yle yaptıkları işbirliği neticesinde 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı IRC4 Kategorisi’nde şampiyon olan Bear Sealing Yelken Takımı, minimum karbon ayak izi hedefiyle Artvin’in Hopa ilçesinden yola çıktı. 17 gün sürecek ve Hatay’da tamamlanacak tur, motor kullanılmadan yalnızca yelkenle 24 saat aralıksız devam edecek. Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, Liman Başkanı Fuat Çolak, Liman İşletme Müdürü Meriç Meriç, Burçin Özer ve çok sayıda basın mensubunun uğurladığı yelken ekibi, yolculuk süresince su dışında paketli gıda tüketmeyerek geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratacak. Güzergâh üzerindeki çeşitli il ve ilçelerde oluşturulacak kortejler Bear Sailing Yelken Takımı’na eşlik edecek.