YÜKLENİYOR
İzmir Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.
2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
FERİDUN YILMAZLAR: Cumhuriyet Mahallesi’nde pazaryeri ve düğün salonu olarak kullanılan bina ömrünü tamamladı. “100. Yıl Sosyal Tesisleri” ihale aşamasında. Tesislerde otopark, pazaryeri, sosyal alanlar, düğün/nikâh salonu yer alacak. İlçemizde 650 hane doğalgaz kullanıyor. Doğalgaz çalışmalarından etkilenen yolların üstyapısını tamamladık. “Beydağ Kalesi Uyanıyor” projesi kapsamında kalenin surlarında ve kaleiçi yapılarda restorasyon, rekonstrüksiyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Salep, kuşkonmaz gibi katma değeri yüksek ürünleri yaygınlaştıracağız. Belediyemize ait yaklaşık 500 metrekarelik alana İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen salep fideleri dikilecek. Kuşkonmaz üretimi için girişimlerde bulunuyoruz. İlçemizde yaklaşık 5.000 ton kestane üretiliyor. Üreticinin daha çok kazanması, çölyak hastalarına derman olması amacıyla ilçemize kestane unu tesisi kazandıracağız.
DSİ’ye ait 35.000 metrekarelik alanı değiştirdik. Bu alanın bir kısmında çiftçilere dağıtılacak meyve fidanları yetiştirilecek. 1.000 metrekarelik kısım sera olarak kullanılacak. Belediyemize ait iştiraklerde kullanılması için organik meyve-sebze üretilecek. 10.000 metrekarelik kısım İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na tahsis edilecek. Bu alanda, Küçük Menderes Havzası’ndaki ilçelerin ihtiyacı olan ağaç, çiçek ve çalı grubu bitkileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa üreteceğiz. İlçemizdeki dört kooperatifle birlikte hareket ediyoruz, kooperatiflere destek oluyoruz. Kadınların ürettiği ürünlerin satılması için kapalı üretici pazarını ilçemize kazandırdık. Fuar ve festivallerle ilçemizi tanıtıyoruz. İlçemiz için önemli olan kestane ve incirin daha fazla tanınması amacıyla festivaller düzenliyoruz.
Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
FERİDUN YILMAZLAR: Hedeflerimizi şöyle sıralayabilirim:
• Sokak hayvanları için barınak,
• Çarşı Meydanı’nı düzenleme,
• Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni düzenleme,
• Belediye hizmet binası,
• Arıtma tesisi,
• Soğuk hava deposu (ilçemizde yetişen kestane, kiraz, incir, elma, barbunya gibi kıymetli ürünlerin katma değerini ve dayanıklılığını artırabilmek için zaruri bir ihtiyaç),
• Yüzme havuzu,
• Çocuk oyun alanları,
• Paketleme tesisi (kestane ununun paketlenmesi önem arz ediyor, paketlenen kestane unu çölyak hastaları için Halkın Bakkalı’nda satılabilir).
Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
FERİDUN YILMAZLAR: DSİ sorumluluğundaki Tasavra Çayı’nın ilçe merkezindeki kısmının temizliği için defalarca talepte bulunduk, ancak herhangi bir işlem yapılmadı. Baraj gövdesine güneş enerjisi santrali kurulmasına izin verilmedi. Belediyemizin işletmesi Baraj Kır Lokantası’yla ilgili kazanılan ihale iptal edildi, yeniden yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan, Türkiye Belediye Birliği’nden araç talep ettik, ancak talebimiz karşılanmadı, iktidar partili belediyelere araç temin edildi.