Zeyna ve Lucy otizmli gençlerle buluştu

• 9 Mayıs 2022
Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi, otizmli gençlerin hem köpek korkusunu yenmesi hem de keyifli vakit geçirmesi için eğitimli köpeklerle gösteri düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi, otizmli gençlere yönelik renkli ve verimli bir etkinliğe imza attı. Konyaaltı Belediyesi’nin restore ederek yeniden hizmete açtığı Akdamlar Mahallesi’ndeki Bizim Otizm Köyü’nde eğitim alan gençlere köpekli eğitim verildi. Arama-kurtarma çalışmalarında ve gösterilerde sık sık yer alan Zeyna ve Lucy adlı köpekler bu kez otizmli gençler için sahaya çıktı. Uzman eğitmenlerin yönlendirdiği köpeklerin gösterisini ilgiyle izleyen otizmli gençlerin sevinci renkli görüntülere sahne oldu. Köpek korkusu olan bazı gençler, öğretmenlerinin ve köpek eğitmenlerinin de yardımıyla hayatlarında ilk kez bir köpeğe dokunma ve sevme heyecanı yaşadı.