“Akıllı İhbar Sistemi” İzmir ormanlarını koruyor

• 13 Haziran 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangınlara erken müdahale için hayata geçirdiği “Akıllı İhbar Sistemi” Urla’daki orman yangınına kısa sürede müdahale edilmesini sağladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu ve geçen nisan ayında Başkan Tunç Soyer’in tanıttığı “Akıllı İhbar Sistemi”, Urla’daki yangının erken fark edilmesini sağladı. Erken müdahaleye rağmen rüzgârın etkisiyle 6 hektarın üzerinde yeşil alan zarar gördü. Yangın hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, “Seferihisar Telsiz Kulesi’ndeki kamera sisteminin dumanları algılamasıyla birlikte ilk ihbar itfaiye santralimize düştü. Arkadaşlarımız hemen durum değerlendirmesi yaptı, birkaç saniye içinde yangının koordinatlarını harita üzerinden çıkardı. Yaklaşık beş dakika içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekibi olay yerine ulaştı. Kısa süre sonra takviye ekipler de yangın bölgesine intikal etti,” dedi.