Anadolu Arısını ıslah çalışmaları sürüyor

• 13 Haziran 2022
Kırşehir Belediyesi, polen tuzaklı 200 adet arı kovanının 100 adedini Kırşehir Arıcılar Birliği’ne teslim etti.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, polen tuzaklı 200 adet arı kovanının 100 adedini Kırşehir Arıcılar Birliği’ne teslim etti. Başkan Ekicioğlu, “Hatırlanacağı üzere Kırşehir Arıcılar Birliği’yle koordineli olarak Anadolu Arısı Islahı Projesi’ni hayata geçirmek için bir çalışma hazırlamıştık. Proje kapsamında Kırşehir Belediyesi’ne ait yaklaşık 9.000 metrekarelik alan tel örgüyle çevrilmişti, arıların kaliteli bal yapması amacıyla 6.000 metrekarelik alana korunga otu ekilmişti Yine Kırşehir Belediyesi tarafından peyzaj çalışmasının yapıldığı alana arılar için sehpalar yerleştirildi. Arıların su ihtiyacı su deposundan ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılanıyor. Arıcılık alanında da Kırşehir’i cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.