Aydın Büyükşehir’de ekim heyecanı

• 13 Haziran 2022
Aydın Büyükşehir Belediyesi, yerel tarım ürünleri sahasında ekim yapmaya başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tarlalarında bu yıl da ekim heyecanı yaşanıyor. Aydın yöresinin endemik sebze ve meyvelerinin tohumları gelecek yıl fide hâline getirilerek vatandaşlara dağıtılacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ziraat mühendislerinden Özgür Tarakçılar, “Elde ettiğimiz tohumları sağlıklı bitkilerden alıyoruz. Bu tohumları öncelikle deneme sahamıza ekiyoruz, sağlıklı bir şekilde büyütüyoruz, meyveye dönene kadar her aşamasını kontrol ediyoruz. Buradan elde edilen tohumlar Türkiye’ye dağıtılıyor,” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioglu, tarımda sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.