"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Böcek: “Siber güvenlik önlemleri alınmalı”

  • 13 Haziran 2022
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

Dijitalleşmeye yönelik çalışmalarınızdan ve dijital dönüşüm stratejilerinizden bahseder misiniz? Web tabanlı hizmetler, e-belediyecilik, aplikasyonlar vb. uygulamaların hangilerini hayata geçirdiniz?
MUHİTTİN BÖCEK:
Belediyemizin birimleri arasındaki evrak işlemlerini, sisteme entegre olan diğer kurumların evraklarını dijital ortama aktardık. Vatandaşlar gerek web sitemiz gerek “Antalya Mobil” uygulaması üzerinden hizmetlerimize ulaşabiliyor, vergi ödemesi ve işlem başvurusu yapabiliyor, talep, istek ve şikâyetlerini iletebiliyor. Ayrıca 1/100.000, 1/25.000 ve 1/5000’lik imar planlarına, askıya çıkan tadilat planlarına web sitemiz aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Şeffaflık, denetlenebilirlik, hesap verebilirlik kriterleri doğrultusunda belediyenizin hizmetlerine ve bütçesine ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşıyor musunuz? Düzenli veri analizi yapıyor musunuz?
MUHİTTİN BÖCEK:
Şeffaflık, denetlenebilirlik, hesap verebilirlik kriterleri doğrultusunda belediyemizin web sitesinde ve mobil uygulamasındaki “kurumsal” menüsünün altında bütçe raporlarımızı ve birimlerimizin çalışma raporlarını yayımlıyoruz. ISO-9001 standartları çerçevesinde düzenli veri analizi yapıyoruz.

Teknolojik hizmetleri sunarken kişisel verileri korumak ve etik ilkelere uymak için siber güvenlik önlemleri alıyor musunuz?
MUHİTTİN BÖCEK
: Kişisel verileri korumak için siber güvenlik önlemleri alıyoruz. Belediyemizdeki bilgisayarların tamamı internet erişimini tek bir noktadan (güvenlik duvarı) yapıyor, kullanıcıların yetkileri de tanımlı. Siber saldırılar için periyodik olarak sızma testleri yapıyoruz, Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü USOM’la (ulusal siber olaylara müdahale ekibi) birlikte hareket ediyoruz

Dijital yönetişim bağlamında özellikle dezavantajlı gruplar için (çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, mülteciler) dijital okuryazarlığı geliştirmek, dijital eşitsizlikleri gidermek amacıyla yaptığınız çalışmalar var mı?   
MUHİTTİN BÖCEK
: Belediyemizin web sitesini kullanmak isteyen engelli vatandaşlar için ge.antalya.bel.tr adresini oluşturduk, bu sayede engelli vatandaşlar web sitemizdeki hizmetlerden yararlanabiliyor. Ayrıca yaşlı vatandaşlar için ATASEM ve ATABEM kurs merkezlerinde bilgisayar ve cep telefonu kullanımına yönelik eğitimler düzenliyoruz.


Önerilen Haberler