Çiğli Belediyesi’nden kıyı temizliği

• 13 Haziran 2022
Çiğli Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında Sasalı Kuş Cenneti Homa Dalyanı’nda kıyı ve deniz temizliği etkinliği düzenledi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinliğe Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, Çiğli Kent Konseyi yönetimi, ATA Sanayi yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, öğrenciler ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Flamingo, turna, karabatak, atmaca, kartal ve doğan adlı gruplara ayrılarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sonucunda 1 ton 800 kilogram karışık ambalaj ve 2 ton çöp toplandı. Çiğli Belediyesi tarafından daha önce düzenlenen Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nın ödülleri de Homa Dalyanı’nda verildi.