Çorlu Belediyesi’nin arama kurtarma ekipleri tatbikata katıldı

• 13 Haziran 2022

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Tekirdağ genelinde depremde tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikata Çorlu Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çorlu Huzurevi Müdürlüğü, Türk Kızılay Kırklareli Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu İtfaiye İstasyonu, TREDAŞ, Türk Kızılay Çorlu Şubesi ve A1 59 Sanat Tiyatro Grubu katıldı. Tatbikatla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, “Çorlu Huzurevi’nde gerçekleştirdiğimiz tatbikatta çeşitli kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından 78 personelle 11 araç görev aldı, senaryo gereği deprem sonrasında tahliye işlemi yapıldı. Afetlere hazırlık çalışmalarının üst seviyelere çıkabilmesi için tatbikatları daha sık aralıklarla gerçekleştirmeye devam edeceğiz,” dedi.