Dünyadan tiyatro severler Borçka’da buluştu

• 13 Haziran 2022
Borçka Belediyesi, Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması ve Kitap Günleri düzenledi.

Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması 10 ülkeden 60 tiyatrocuya, 25 tiyatro oyununa, 15 tiyatro atölyesine ev sahipliği yaptı. Tiyatro buluşmaları kapsamında tiyatrocular, Sevgili Arsız Ölüm: Dirmit, Şatonun Altında, Babamı Kim Öldürdü, Bir Kadın Uyanıyor, Ansı-Zın, Seyircisiyle Kurulan Masallar, Meddah, Uçuk Bir Kadın, Hop Hop, Clown Show, Romeo ve Juliet adlı oyunları sahneledi. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Tiyatro Salonu Olmayan Kentin Tiyatro Buluşması” sloganıyla yola çıktıklarını, performanslar ve konferans salonlarındaki gösterimlerle birlikte 6.000 izleyiciye ulaştıklarını belirtti. Tiyatro buluşmalarıyla eşzamanlı olarak Kitap Günleri düzenlendi.