Hatay Büyükşehir’den akuaponik eğitimleri

• 13 Haziran 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi, SiEUGreen (Çin-Avrupa Yenilikçi Yeşil ve Akıllı Şehirler) projesi kapsamında oluşturduğu sucul yetiştiricilik (akuaponik) sistemleri hakkında eğitimler vermeye devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, Hassalı kadın üreticilere yenilikçi tarım yöntemi hakkında eğitim verdi. Eğitimde akuaponik üretim teknikleri hakkında bilgi verildi. Kadın üreticiler, akuaponik serada teknik incelemeler yaptı. Yetkililer, 1.500 metrekarelik alanıyla Türkiye’de bir ilk olan, hidroponik sistemle donatılan akuaponik serada yenilikçi tarım tekniklerini yaygınlaştırma eğitimlerinin ve tanıtımların devam ettiğini duyurdu. Çevreye duyarlı ve sıfır atık projesinin en güzel örneği olan bu sistemde toprak olmadığı için ürünler mantar, bakteri ve virüsten arınmış hâlde üretiliyor.