İmamoğlu: “İstanbul Sözleşmesi bir avuç insan tarafından paramparça edildi”

• 13 Haziran 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Mor Zirve” düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Birlikte Çok; Eşit ve Tok” başlığıyla düzenlediği 2. Mor Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Tarih, bize değerli bir şans verdi: İstanbul Sözleşmesi. Onu da elimize, yüzümüze bulaştırdık ne yazık ki. İstanbul Sözleşmesi, yine bir avuç insan tarafından paramparça edildi. Ama mücadelesi ve çözüme kavuşturulmasıyla ilgili adımları devam ediyor,” dedi. İstanbul’da “toplumsal cinsiyet eşitliği” odaklı çalışan kurum/kuruluş, sivil inisiyatif, aktivist ve uzmanlarla yerel yöneticileri bir araya getiren zirve bu yıl Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı merkeze aldı.